Real-Barca: 5-4 – Fociszakértőnek álltak a kézilabdázók • SportTV

Real-Barca: 5-4 – Fociszakértőnek álltak a kézilabdázók

2019. 02. 25. 15:04    
Olvasási idő: 2 perc

Nehogy azt gondolja bárki, hogy a hazánkban játszó világsztár kézilabdázók nem figyelnek a szerdai El Clásicóra. A Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged néhány futballrajongó tagja tippelt a Sport TV-nek a meccs végkimenetelére. A tippelés végeredménye az összesítés után 5-4 lett a Real Madrid javára.

Szerdán eldől minden. A kéziseknél Real fölény van, de Messit többen is kiemelték. (Fotó: Copa del Rey)

Szerdán a Spanyol Kupa elődöntőjének második meccsén ismét összecsap a Real Madrid és a Barcelona (A mérkőzés a Sport1 közvetíti 20:15-től). Az első találkozón 1-1 lett a végeredmény, innen folytatódik az El Clásico. A Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged csapatának öltözőjében is vannak futballrajongók bőven, sőt, sokan ezer szállal kötődnek a Spanyolországhoz, Madridhoz vagy épp Barcelonához. Megkérdeztük őket, mit várnak a szerdai meccstől.

Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém spanyol válogatott kapusa, aki Madridban és a Barcelonában is játszott:

Tipp: Real Madrid

„A Real Madridnak szurkolók, amikor Barcelonában játszottam, akkor is nekik szurkoltam. Remélem, hogy ők jutnak tovább.”

Nagy László, a Telekom Veszprém csapatkapitánya, aki 12 évet játszott a Barcelonában:

Tipp: Barcelona

„Nem kérdés, a múltamra tekintettel, 12 évet játszottam Barcelonában. Egyértelmű, hogy Barca szurkoló vagyok. Természetesen a visszavágótól is Barcelona győzelmet várom, attól függetlenül, hogy ez a meccs Madridban lesz.”

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged spanyol vezetőedzője, korábbi spanyol szövetségi kapitány:

Tipp: Barcelona

„Nem tudom megmondani, ki fog nyerni, mindkét csapat jól teljesít az idényben, ezért bármi megtörténhet, még az is, hogy ismét döntetlen lesz. Ha döntetlen, akkor 2-2-re tippelek, és Barca továbbjutásra. Nagy meccs lesz, remek hangulattal, nekünk csak élveznünk kell a látványt.”

Joan Canellas, a MOL-Pick Szeged spanyol irányítója, aki játszott Barcelonában és Madridban is

Tipp: Óvatos Real Madrid

„Nehéz megmondani, mi fog történni, mindkét csapat jól játszik, mindkét csapat esélyes a győzelemre. Mivel most a Real lesz otthon, az első meccs eredménye miatt jobb helyzetben van, persze a Barca azért jön, hogy győzzön, Messi pedig bármikor eldöntheti a továbbjutás sorsát.”

Jonas Källman, a MOL-Pick Szeged svéd csapatkapitánya, aki 11 évig játszott Spanyolországban, Madridban is

Tipp: Real Madrid

„Szerintem a Real Madrid lesz a győztes. Otthon játszanak, bár nincsenek a legjobb formában ebben a szezonban. Épp ezért éhesebbek lehetnek a sikerre, mint a Barcelona.”

Mirko Alilovic, a MOL-Pick Szeged horvát hálóőre, aki 5 évet védett Spanyolországban

Tipp: Barcelona

„A Barca fog nyerni, én mindig nekik szurkolok.”

Jorge Maqueda, a MOL-Pick Szeged spanyol jobbátlövője:

Tipp: Real Madrid

„Remélem, hogy a Real nyeri meg a meccset. Az Ajax ellen meggyőzően teljesítettek.”

Pedro Rodríguez Alvarez, a MOL-Pick Szeged spanyol jobbszélsője

Tipp: Óvatos Real Madrid

„Az első meccsen a Real volt a jobb, a Barcából csak Messit lehet kiemelni. Persze Messi személye sokat számít, úgyhogy nehéz meccs vár a Madridra.  

Dean Bombac, a MOL-Pick Szeged szlovén irányítója

Tipp: Barcelona

„Én a Barcának drukkolok, mindig is jobb csapatnak tartottam a Realnál. Számomra öröm látni Messi játékát, a tehetségét, a megoldásait, elképesztő dolgokra képes. A Barca fog nyerni, és tovább fog jutni.”

Összesítésben 5-4-re a Real Madrid nyerte ezt a szavazást. Szerda este a Real Madrid és a Barcelona csapatára vár a feladat, hogy eldöntse, melyikük jut tovább a Spanyol Kupában. A Sport1-en 20:15-kor kezdődik az El Clásico közvetítése.