Szoboszlaié a főszerep az Europályában • SportTV

Szoboszlaié a főszerep az Europályában

2019. 03. 15. 15:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Szoboszlai Dominik felhívta magára Európa figyelmét, naná, hogy a Napoli elleni produkciója lesz a pénteki Europálya egyik fő témája!

Újabb nyolc csapatnak „főtt le a kávé” az Európa-ligában, már csak nyolcan folytathatják utukat a bakui döntő felé, az Europálya március 15-i kiadásának viszont egy búcsúzó is a főszereplője lesz.

A Salzburg ugyanis elsőrangú játékkal rukkolt ki a Napoli ellen, a háromból két gólt eltüntetett a hátrányából, ráadásul úgy, hogy egy fiatal magyar volt az egyik vezéralakja. Szoboszlai Dominik még csak 18 éves, a mostani volt az első nemzetközi kupameccse. A képességeiről a magyar korosztályos válogatottakban már meggyőződhettünk, több, vele hírbe hozott nagycsapatról is hallottunk, de azért más, ha a labdarúgás nagyszínpadán, jegyzett ellenféllel szemben teljesít elsőrangúan. Egy gólpassz és egy gólt hozó támadás indítása a két legfontosabb mutatója, na meg egy sor dicshimnusz. Marco Rose, a Salzburg vezetőedzője többek között egy „nagyon jól dolgozott” mondattal méltatta, míg csapattársa, Christoph Leitgeb így dicsérte: „Ragyogóan játszott, ragyogó labdákat adott, bátran futballozott. Jól olvassa a játékot és szuper a technikája. Biztos, hogy megtalálja az útját a profi futballban.” Az Europálya 3+1-es zenekara, azaz a Kemenes Szabolcs, Mészáros Ábel, Várhidi Péter szakértői hármas, valamint Haraszti Ádám műsorvezető részletesen is foglalkozik Szoboszlai teljesítményével, esetleges jövőképével.

Emellett természetesen jönnek az elemzések is, így például az Arsenal továbbjutásáról, valamint a hosszabbításba torkolló két ütközetről, a Slavia-Sevilla, valamint a Benfica-Dinamo Zagreb összecsapásról is. Szokásos toplistáink sem maradnak el, megmutatjuk a szerintünk öt legszebb gólt, legnagyobb kapusbravúrt, valamint legmulatságosabb jelenetet is.

És persze túljutottunk a sorsoláson is, így a Bajnokok Ligájában, valamint az Európa-ligában is jön egy kis esélylatolgatás, kikkel találkozhatunk a madridi és a bakui fináléban. Két és fél hónap múlva pedig az is kiderül, jól tippeltünk-e!

A Sport1-en 17:45-től élőben jelentkezünk az Europálya című nemzetközi futballmagazinunkkal.