A BL-erősorrendben Final4-es a Szeged és a Veszprém • SportTV

A BL-erősorrendben Final4-es a Szeged és a Veszprém

2019. 03. 19. 17:58    
Olvasási idő: 2 perc

A MOL-Pick Szeged a harmadik, a Telekom Veszprém pedig a negyedik helyen áll a nemzetközi szövetség BL-erősorrendjében.

A héten megkezdődik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, ennek örömére az európai szövetség közzétette legfrissebb power rankingjét, amelyben mindkét magyar csapat előkelő helyen szerepel. Az alapszakaszt csoportelsőként záró PSG, Barcelona kettős mögött ugyanis a MOL-Pick Szeged, valamint a Telekom Veszprém osztozik a harmadik, illetve a negyedik helyen. Nézzük, mit írt az EHF az első négyesről!

1. PSG

A PSG ott folytatta, ahol 2018-ban abbahagyta: négyből négyet nyert, az első helyen végzett a B-csoportban, és egyből bejutott a negyeddöntőbe. Remek a hazai mérlege, zsákban az első trófea, a Francia Ligakupa, ráadásul soraiban ott van az élete formájában játszó, a világ legjobbjának megválasztott Mikkel Hansen, így valami nagyon különlegesnek kell történnie, hogy a francia bajnok ne jusson el újra Kölnig.

2. Barcelona

A Barcelona elképesztő tűzerővel nyomul a szezonban, a csoportkörben szerzett 486 gólja 31-gyel több, mint a második legjobb PSG-é, úgy, hogy közben a védekezése sem volt rossz. A 2019-es évadnyitón a Veszprémtől elszenvedett veresége aggodalomra adott okot, de ezt követően három győzelemmel és az A-csoport megnyerésével megváltotta a jegyét a negyeddöntőbe.

3. MOL-Pick Szeged

A magyar bajnok továbbra is lenyűgöző, a szezon egyik legpozitívabb meglepetése, hiteles, valódi kihívónak tűnik. Három meccsel a befejezés előtt megszerezték a második helyet a B-csoportban, és sohasem volt még ilyen jó esélyük, hogy eljussanak Kölnbe. Pastor edzőnek minden poszton van fegyvere, a sorozatban már hét játékosa eljutott legalább 30 gólig.

4. Telekom Veszprém

David Davis figyelemre méltó újjáépítést hajtott végre Veszprémben, tökéletesen zárta a csoportkört az utolsó hét meccs megnyerésével. A 2019-es tökéletes mérleg második helyet ért az A-csoportban, és a csapatnál a portugál Sporting ellen készülve remélik, hogy elkerülik a tavalyi év hasonló időszakában összehozott kellemetlen, Skjern elleni meglepetést.

A további sorrend: 5. Flensburg, 6. Vardar Szkopje, 7. Kielce, 8. Nantes, 9. Rhein-Neckar Löwen, 10. Sporting

A Sport1-en vasárnap 15:45-től a Wisla Plock–MOL-Pick Szeged, 17:45-től pedig a Sporting–Telekom Veszprém mérkőzést közvetítjük élőben.