Az oroszlánok ötödször is nekifutnak • SportTV

Az oroszlánok ötödször is nekifutnak

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 20. 09:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A Rhein-Neckar Löwen a 2014–15-ös kiírás óta minden egyes alkalommal eljutott a BL-csoportkörből a 16 közé, ám eddig négyszer sem tudta átugrani ezt az akadályt. Most az „oroszlánoknak” nevezett csapat ötödször is nekifut, időben elsőként ebben a kiírásban, párban a tavalyi ezüstérmes Nantes-szal.

Gedeon Guardiola, a Löwen 34 éves spanyol sztárja gólt ónnepel. Vajon hányszor adatik meg neki ugyanez szerda este Mannheimben? (Fotó: Getty Images)

Sorrendben a Szeged, a Zagreb, a Kiel és a Kielce bizonyult jobbnak a német klassziscsapatnál, amelynek most a tavalyi döntős Nantes jutott ellenfélül. Ez az egyetlen párosítás a hatmeccses nyolcaddöntőben (a két csoportelső, a Barca Lassa és a PSG erőnyerő), amelyben olyan együttesek csapnak össze, amelyek a legutóbbi kiírásban azonos csoportban játszottak, és mindkét meccsük döntetlenül végződött. Németországban 30–30-ra, Franciaországban 26–26-ra ikszeltek egymással, a Nantes a 3., a Löwen a 4. helyen ment tovább. A két együttes egymás elleni találkozói közül a németek egyet nyertek meg,  amellyel egyszersmind megszerezték első, s mindeddig egyetlen nemzetközi trófeájukat is: 2013-ban az EHF-kupa döntőjében Nantes-ban verték meg a házigazdákat 26–24-re.
A franciák harmadszor indultak a BL csoportkörében, s mindháromszor eljutottak a nyolcaddöntőbe. A Löwen eddig négyszer jutott el a BL negyeddöntőjébe, a Nantes egyetlenegyszer – tavaly – , de akkor meg sem állt a döntőig. Mindketten egyszer játszottak a final fourban: a németek 2011-ben, amikor a 4. helyen végeztek, a franciák tavaly másodikként zártak. Mindkét együttes harmadik saját nemzeti bajnokságában, a Löwen hátránya 8 pont a vezető Flensburg, a Nantes-é 4 az élen álló PSG mögött.
A Nantes átlövője, a legutóbbi BL-szezon legjobb fiatal játékosának választott Romain Lagarde 2020-tól éppen a Löwenben folytatja pályafutását. Ebben az idényben a Rhein-Neckar 7 hazai találkozójából ötöt megnyert, a francia együttes ugyanennyi idegenbeli összecsapásából csak egyszer bizonyult jobbnak házigazdájánál.

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (LÖW–NAN)

Összesen: 3 mérkőzés, 1 Löwen-győzelem, 2 döntetlen, 82–80-as gólkülönbség
Kielcében: 4–0–1–3/116–144
Az első mérkőzés: 2013. 5. 19., HBC Nantes–Rhein-Neckar Löwen 24–26 (12–16), EHF-kupa-döntő
A legutóbbi mérkőzés: 2018. 3. 3., Rhein-Neckar Löwen–HBC Nantes 30–30 (13–15), BL-csoportkör, A-csoport

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 17:45 Rhein-Neckar Löwen–HBC Nantes (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István)