Fogott a dánokon a magyar átok • SportTV

Fogott a dánokon a magyar átok

2019. 04. 14. 17:46    
Olvasási idő: 2 perc

A Győri Audi ETO Final Fourba és a Siófok EHF-kupa-döntőbe jutása, valamint a magyar férfiválogatott gyakorlatilag Eb-részvételt érő, oroszok elleni iksze lesz a Harmadik Félidő fő témája vasárnap.

A Győri Audi ETO a Final Fourban, a Siófok az EHF-kupa döntőjében, ennél sokkal többet aligha kaphattunk ettől a kézilabdás hétvégétől, legfeljebb csak akkor, ha az FTC-Rail Cargo Hungaria csodát tett volna Rosztovban, és ledolgozza az itthon összeszedett háromgólos hátrányát. A csoda elmaradt, a repülőtérről egyenesen a Harmadik Félidő stúdiójába „vágtató” Petur András, Borsos Attila kettős pedig azt is elmondja, miért. Az oroszok végül kettős győzelemmel jutottak be a budapesti Final Fourba, a Fradi pedig sorozatban negyedszer torpant meg a negyeddöntőben.

A Győr viszont zsinórban negyedszer lesz ott a négyes döntőben, és sorozatban a harmadik sikerére hajt. Bódi Bernadett az előző három alkalommal ott volt a rendre legalább finalista együttesben, most is ott lesz – köszönhetően részben annak a három gólnak, amit az Odense elleni visszavágón szerzett. Az egyik gólja kulcsfontosságú volt, hiszen 10-10 után az indította el azt a 12-0-s győri rohamot, amivel a címvédő elsöpörte dán riválisát. A szélső elfogadta a meghívásunkat, így vele együtt ünnepeljük meg a zöld-fehér társaságot.

Ünnepelnivalóból jut a Siófokból is, amely története legnagyobb sikerét elérve, a patinás Viborg búcsúztatásával bekerült az EHF-kupa döntőjébe. Az ezúttal műsorvezetői szerepben jelentkező Ágai Kis András és szakértő asztaltársasága a sikeren túl azért azt is megnézi, mi lehet az oka a mindkét meccs második félidejében előadott hullámvölgynek. Elvégre otthon nyolcgólos előnyt felezett le a Siófok, a visszavágón pedig összesítésben „mínusz egyre” engedte fel a Viborgot. Ettől még az északi hadjárat eddig teljes siker, hiszen a gárda a csoportkörben a dán Ikastot és a svéd Sävehofot utasította maga mögé, majd a negyeddöntőben a norvég Storhamart, a négy között pedig a dán Viborgot búcsúztatta. Nem rossz előjel a szintén dán Esbjerg elleni döntő előtt.

A női kupák után pedig még egy kis magyar férfiválogatott is belefér az adásba. A csapat Eb-selejtezőn Lékai Máté időn túli hetesével döntetlent játszott Oroszországgal, és bár matematikailag még nem jutott tovább, gyakorlatilag a csoportelsőséget is megszerezte.

A Sport1-en vasárnap 21 órától élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinunkkal.