This is PLAYOFF BASKETBALL • SportTV

This is PLAYOFF BASKETBALL

2019. 04. 20. 10:34    
Olvasási idő: 2 perc

A Portland Trail Blazers és az Oklahoma City Thunder két sztárja, Damian Lillard és Russell Westbrook előre szólt, hogy kőkemények lesznek egymás ellen a rájátszásban. És kőkemények is, talán még kicsit keményebbek is mint vártuk. De ezt akarjuk, ezt szeretjük, amikor elérkezünk a rájátszáshoz.

Szemeznek és nyúzzák is egymást. (Fotó: Cooper Neill/Getty Images)

A liga két legjobb irányítója közül kettő már az első körben találkozik egymással, Russell Westbrook és Damian Lillard vitán felül az élvonalhoz tartozik. Tudtuk, hogy ha két ilyen alfahím játszik egymás ellen, akkor ott kő kövön nem marad, és valóban ez látszik a Blazers-Thunder párharcon. Ráadásul nagy páros van mindkét oldalon, Russell Westbrook és Paul George Oklahomában, illetve Damian Lillard és CJ McCollum Portlandben.

Mindenkinek van mit bizonyítania, van problémája, és van miért nagyot játszania. A Blazers elvesztette kezdőcenterét (Jusuf Nurkic) a rájátszás előtt, Paul George láthatóan sérülten játszik, Andre Robersonra egész szezonra nem számíthatott Billy Donovan, a Blazers az elmúlt két évben 0-4-gyel hullott ki a rájátszás első körében, a Thunder pedig Durant távozása óta, azaz szintén két éve nem jutott túl az első körön a rájátszásban. Hát már hogy ne lennének motiváltak?

És pontosan úgy kezdődött a párharc, ahogyan azt vártuk, George szegény szenved, látszik, hogy nincs minden rendben, Lillard és Westbrook megeszi egymást. Ez a jelenet a második meccsről van:

A Portland nyerte az első két találkozót, így érkeztek meg a csapatok Oklahoma Citybe. A harmadik meccset az Oklahoma City Thunder nyerte, nincs tehát itt még közel sem lefutva minden, egyáltalán nem lepődnénk meg, ha ebből egy hétmeccses kivéreztetés lenne. Ettől függetlenül a harmadik meccs pár momentuma tökéletesen megmutatta a harmadik meccsen, mi is az a PLAYOFF BASKETBALL.

Kezdjük az összefoglalóval, ebből látszik, hogy 120-108 lett a meccs vége:

  • ahogyan az első negyedben Westbrook elveszíti a labdát, de utána veti magát, visszaszerzi, és kosarat szerez végül.
  • ahogyan George holtbiztosan, hogy sérülten és szenvedve (18,8 százalékkal dobott mezőnyből), de 41 percet játszik, és végül egyébként szerezez 22 pontot és hat lepattanót, és kioszt hat gólpasszt.
  • Erre a párharca Trae Young is kíváncsi, ő az Atlanta Hawks szépreményű irányítója, aki nyilván megnézi, mire megy egymás ellen Westbrook és Lillard.
  • A harmadik negyedben Westbrook olyan sapkát ad Lillardnak, amivel Szibériában sem fázna, aztán azonnal elkezdik oltogatni egymást, és ez egész meccs alatt csinálják.
  • Ez Lillardot felhúzza, aki felhozza a Blazerst, 25 pontot dob a harmadik negyedben (az első kettőben négyet dobott, összesen 32-t) – Allen Iverson dobott utoljára 25 pontot egy negyedben a rájátszásban, még 2001-ben.
  • Ez Westbrooknak ad még egy löketet, aki megnyeri a meccset végül, 33 ponttal és 11 gólpasszal zár

Ami a rövid összefoglalóból kimaradt, de a hosszabban szerepel, és igazolja az állítást.

  • Paul George nem hagyja leperegni az órát, amikor már minden eldőlt, hanem zsákolni akar egy látványosat, viszont nem fér bele az időbe.
  • a lefújás után a Blazers játékosok, elsősorban Lillard reklamálnak egy sort a játékvezetőnél

A meccs után Lillard azt nyilatkozta, egyáltalán nem érdekelte az, hogy Westbrook provokálta, és a Blazers jelenlegi, a Thunder korábbi centere, Enes Kanter is azt mondta, hogy egyértelmű volt, hogy Westbrookék ezt fogják csinálni, ezt mindenki tudja, de Lillard és McCollum remekül reagálnak erre.

A sajtótájékoztatón a rájátszás negatív oldala is kijött, amikor Westbrook és George sorra azt válaszolta a kérdésekre, hogy kéri a következő kérdést.

Az állás tehát 2-1 a Blazersnek, a többi párharcban:

Kelet:

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons: 2-0

Toronto Raptors – Orlando Magic: 2-1

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets: 2-1

Boston Celtics – Indiana Pacers: 3-0

Nyugat:

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers: 2-1

Denver Nuggets – San Antonio Spurs (1-2)

Hosuton Rockets – Utah Jazz (2-0)

Aki minőségi NBA-kosárlabdát szeretne még nézni, kapcsoljon ma 23:30-kor a Sport1-re, ahol a San Antonio Spurs – Denver Nuggets meccset lehet majd megtekinteni. Vasárnap 21:30-kor pedig a Los Angeles Clippers – Golden State Warriors meccs vár majd rátok.