Élőben mutatjuk a Flensburg Veszprém elleni főpróbáját • SportTV

Élőben mutatjuk a Flensburg Veszprém elleni főpróbáját

2019. 04. 21. 09:10    
Olvasási idő: < 1 perc

Élőben mutatjuk meg a Telekom Veszprém BL-ellenfelének főpróbáját a szerdai derbire: a Sport2-n 16:25-től a Rhein-Neckar Löwen-Flensburg Bundesliga-rangadóval jelentkezünk.

Jóllehet egy nemzetközi kupameccs (Hannover-Füchse Berlin), valamint még egy német bajnoki (Erlangen-Magdeburg) élő közvetítése is szerepel a Sport2 vasárnapi kínálatában, egy másik német bajnoki annyira kiemelkedik a programból, hogy lehetetlen nem arról írni. A Rhein-Neckar Löwen-Flensburg találkozó nem csupán azért fontos, mert utóbbi együttes szerdán a Telekom Veszprémmel vív majd Bajnokok Ligája-negyeddöntőt, hanem azért is, mert ez az utolsó meccsek egyike, amelyen a Flensburg lépést téveszthet, és így reményt adhat a THW Kielnek az üldözőversenyben. Persze, lesz még Kiel-Flensburg és Flensburg-Füchse Berlin is, de mivel a „zebráknak” négy pontot kell ledolgozniuk, ma biztosan óriási Löwen-szurkolók arrafelé mindannyian.

A meccs kiemelt jellegét mutatja, hogy Németországban nem csupán a megszokott Sky, de az ARD is élőben tűzi műsorára, ami garancia a milliós nézettségre. Merthogy a többség kénytelen a tévét választani, hiszen a 13 200 belépő már hetekkel korábban elfogyott. „Nem fog megrázni minket ez a kulissza, sőt, sokkal inkább azt várom, hogy szárnyakat adjon nekünk” – jelentette ki Maik Machulla, a Flensburg minap szerződést hosszabbító vezetőedzője.”

A tréner a hétközi, Gummersbach elleni hazai siker során több játékosát (Marius Steinhauser, Simon Jeppsson, Anders Zachariassen, Simon Hald) részben vagy egészben pihentette, nekik a pénteki edzés így kötelező volt, a többieknek inkább regenerációs jellegű. Rasmus Lauge könyöksérülése után visszatért, Göran Johannessen elefántpuszival gazdagodott, az ő szereplése kérdéses. A Flensburg szombaton még edzett egyet odahaza, aztán elrepült Frankfurtba, hogy onnan busszal vegye be a vasárnapi meccs helyszínét, Mannheimet.

A Löwen az elmúlt hetek pofonjai után csütörtökön megverte az EHF-kupa-negyeddöntős Hannovert, és főleg Andy Schmid zsenialitásában bízva várja a vasárnapot. A svájci karmester 11 góllal és 5 gólpasszal parádézott a Hannover ellen. Ha ezt megismétli a liga legjobb védelme ellen, az több mint megsüvegelendő.

Vasárnap a Sport2-n 13:30-tól az Erlangen-Magdeburg német bajnokit, 15:00-tól a Hannover-Burgdorf-Füchse Berlin EHF-kupa-negyeddöntőt, 16:25-től pedig a Rhein-Neckar Löwen-Flensburg Bundesliga-rangadót közvetítjük élőben.