Fucsovics-meccs Münchenből! • SportTV

Fucsovics-meccs Münchenből!

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 01. 09:12    
Olvasási idő: < 1 perc

„Terven felül” megszereztük a müncheni ATP 250-es tornáról Fucsovics Márton mérkőzését, ezzel jelentkezünk szerda délután.

Marci a viadal 8. kiemeltjeként indulva az előző, azaz az első fordulóban szoros mérkőzésen győzte le a selejtezőből érkező olasz Lorenzo Sonegót. 7:5-ös első szett után 4:6-os második következett, majd a döntő játszmában a rövidítésig jutottak el a felek. Igazi őrült tie-break volt: a 18 pontból 9-et (!) nem az adogató nyert meg, igaz, meccslabdája csak Marcinak volt, az első három kihasználatlan maradt, a negyediket – jellemzően Sonego szervájából –  aztán csak megcsinálta élversenyzőnk.

Második körös ellenfele a brazil Thiago Monteiro lesz. A 26 esztendős, Fortelezában született, de Rio de Janeiróban élő játékos jelenleg 111. a világranglistán (Marci a 35.). Eddigi pályafutása során még sosem jutott döntőbe ATP-versenyen. Münchenben a selejtezőből indult, előbb a spanyol Ramos-Vinolast, majd az orosz Andrej Rubljovot – mindkettőt döntő szettben – legyőzve jutott a főtáblára. Az első fordulóban aztán szenzáció számba menő győzelmet aratott a múlt héten a barcelonai 500-as tornán egészen a negyeddöntőig menetelő (útközben Fucsovics Marcit is legyőző), s ott két szoros játszmában Rafa Nadal ellen kieső  Jan-Lennard Struff ellen. Nemcsak a győzelem ténye volt meglepő, hanem főleg annak aránya: két, egyaránt 6:1-es játszmában iskolázta le a brazil fiú a németet.
A müncheni viadalon egyébként még a nyolc kiemeltből 6 versenyben van  – igaz, az első négynek, Sascha Zverevnek, Karen Hacsanovnak, Marco Cecchinatónak és Roberto Bautista Agutnak nem is kellett játszania az első körben. Ha Marci legyőzi a brazilt, az olasz Cecchinato és a szlovák Martin Klizan mérkőzésének továbbjutójával mérkőzhet meg a negyeddöntőben. Éppen azt a találkozót rendezik meg Fucsovicsék előtt harmadikként a müncheni centerpálya salakján, körülbelül fél 6-kor vagy azután valamivel. (Vagy korábban, ha az átlagosnál rövidebb lesz az előtte lévő két meccs valamelyike, vagy mindkettő.)
A mérkőzés kezdete előtt nem sokkal kapcsoljuk Münchent, a meccset Gyulai Miklós közvetíti. Ha Marci versenyben marad, természetesen tovább is követjük az útját.