Most már a bennmaradás a tét • SportTV

Most már a bennmaradás a tét

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 02. 08:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első két nap eredményei kijelölték a magyar együttes számára az új célt. Most már a bennmaradásra kell koncentrálni, amelynek érdekében le kell győzni a litván válogatottat. A mérkőzést magyar idő szerint reggel rendezik, ezt és a játékmap másik két meccsét is közvetítjük a sporttelevízióban Nur-Szultanból, a divízíó1/A világbajnokságról.

Két vereséget szenvedett csapatunk az első két mérkőzésén, egyaránt az elit-vb-ről kisett csapatoktól. Koreaiaktól ötöt, fehéroroszoktól „csak” hármat kaptak a mieink, miközben mindkét találkozón egy-egy alkalommal találtak csak be az ellenfél kapujába. Ha valain, ezem a mutatón kell a legnagyobbat változtatnunk, azaz éppen az nem ment nekünk eddig a vb-n, ami a felkészülési mérkőzések során a csapat nagy erényének látszott.
A csütörtöki ellenfél Litvánia ellen 17 mérkőzésből eddig 16 magyar győzelmet jegyeztek fel az annalesek, azaz egyértelműen a mieink a favoritok az 1/B-csoportból feljövő baltiak ellen. Egy estleges jó játékkal megszerzett győzelem egyrészt biztossá tehetné a folytatást a másodvonalban, másrészt esetleges körbeverések után lehetőséget teremtene akár a negyediknél jobb helyezés megszerzésére is.

Délben a fehérorosz–szlovén találkozón eldől, a három eddigi százszázalékos csapat közül a a belorusz csapat megőrzi-e hibátlanságát vagy a két vereséggel rajtoló délnyugati szomszédaink megszerzik-e első pontjukat/pontjaikat.
Este a másik két eddigi hibátlan csapat, a két ázsiai együttes, Kazahsztán és Dél-Korea rangadóján gyakorlatilag már a feljutás a tét. Amelyikük esetleg a normál játékidőn belül győzelemmel három pontot szerez, nagy valószínűséggel jövőre a svájci világbajnokságon már a 16-os elitmezőny tagjaként vehet részt.

JÉGKORONG. Divízió I/A-vb, harmadik nap. Sport1  7:45 Magyarország–Litvánia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő:  Gebei Péter és Szélig Viktor); Sport1 11:45 Fehéroroszország–Szlovénia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Gyulai Miklós, szakértő: Balogh Tibor ); Sport2 18:30 Dél-Korea–Kazahsztán (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente);