Szlovénia ellen az első vb-győzelemért • SportTV

Szlovénia ellen az első vb-győzelemért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 03. 00:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Túl az első győzelmen, már három pont birtokában áll ki csapatunk az ősi rivális Szlovénia ellen a nur-szultani divízió 1/A-vb harmadik mérkőzésére. Ellenfelünk egyelőre pont nélkül áll, az NHL-sztár Anze Kopitart felvonultatva is. Az örök mérlegünk persze erősen negatív a délnyugati szomszédok ellen, de talán van mibe kapaszkodni a közelmúlt eredményei közül is…

Egyéves emlékkép: Vay Ádám hárítja Andrej Hebar góllövési kísérletét. Remélhetőleg most is sok ilyen védésben gyönyörködhetünk (Fotó: Getty Images)

Ami a vb-örökmérleget illeti, az teljesen egyoldalú: 9 világbajnoki találkozóból kilencszer kikaptunk a szlovénoktól. Legutóbb éppen a tavalyi budapesti tornán, 5–2-re.  Ugyanakkor az idén februárban saját hazájukban sikerült legyőzni őket egy felkészülési tornán. Igaz, erről Ladányi Balázs ezt mondta a honi hokisport vezető portájának, a jegkorongblog.hu-nak:
„A szlovénok elleni igazi ki-ki meccsnek ígérkezik az eddigi eredmények alapján. Igaz, hogy a felkészülés során legyőztük őket, de arra nem érdemes hivatkozni, egy vb-meccs mindig más. Az ő tétmeccses győzelmi sorozatuk ellenünk, mint minden széria, megszakadhat egyszer, de ehhez bravúrra lesz szükség, hiszen az ellenfelünk kerete a sok hiányzó ellenére bombaerős. Ám a sport pont azért szép, mert nem papíron, előzetes esélylatolgatásokon, névsorokon alapul, hanem a pályán nyújtott teljesítményen. Valószínűleg a szlovénok sem ilyen szereplést terveztek, hiszen az első három mérkőzésüket elveszítették. Szikrázóan kemény csatára számítok, az akarással egyik oldalon sem lesz gond, és bízom benne, hogy meg tudjuk őket lepni.”
A magunk részéről csatlakozunk a szapporói hős – nem mellesleg többször is szakértőnk –  szavaihoz, azzal, hogy a mérkőzést háromnegyed órás felvezetéssel közvetítjük a Sport1-en.

DIVíZIÓ 1/A-VB, 4.  forduló. Sport1 14:45 Magyarország–Szlovénia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Balogh Tibor, Gasparics Fanni és Kolbenheyer Zsuzsanna)