Vladimir, túl öreg vagy, maradj nyugdíjban! • SportTV

Vladimir, túl öreg vagy, maradj nyugdíjban!

2019. 06. 23. 16:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Tyson Fury szerint Vladimir Klicsko már túl öreg, így felesleges a visszatérésen töprengenie.

Azok után, hogy a tengerentúli ázsiója a Deontay Wilder elleni döntetlennel, majd a legutóbbi, Tom Schwarz elleni sikerével és az azt követő show-val alaposan megnőtt, Tyson Fury még inkább úgy érzi, minden bokszkérdésben illik megnyilvánulnia. Most éppen Vladimir Klicsko esetleges visszatérésével kapcsolatban ejtett el pár mondatot.

„Azt hiszem, a srácnak nyugdíjban kellene maradnia. Túl öreg már. Klicsko nem tudta elkerülni az idő vasfogát” – mondta a Sport Bildnek a brit nehézsúlyú bokszoló a 43 éves riválisáról. Vladimir 2017-ben, a drámai mérkőzésen Anthony Joshuától elszenvedett veresége után vonult vissza (korábban Furytól is kikapott), de az elmúlt időszakban többször is felvetődött, hogy újrakezdi. Mondjuk, a DAZN nevű streamszolgáltató 70 millió dolláros ajánlata elég komoly fejtörést okozhat.

Fury nem tagadja, még ma is szívesen emlékszik vissza, amikor 2015-ben elragadta Klicskótól az IBF, a WBA és a WBO világbajnoki övét. „A meccsről van egy festményem, ott lóg a nappalim falán, és minden nap arra emlékeztet, hogyan poroltam el Vladimir fenekét – mondta a brit. – Számomra csak ez számít. A lineáris világbajnoki cím az enyém, ezt én szereztem meg, mert a mindenki által elismert bajnokot vertem meg.”