Air Canada a rekordokig szárnyal • SportTV

Air Canada a rekordokig szárnyal

2019. 08. 06. 17:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Tudtuk, hogy Vince Carter akar még egy évet játszani, de az ESPN információ el is dőlt, hogy fog, így visszatér a 22. NBA-szezonjára is. A források szerint marad az Atlanta Hawks-nál, ezzel csúcstartó lesz, és négy évtizedben is pályára léphet a ligában.

Ez a zsákolás 19,5 évvel ezelőtt volt. (Fotó: Getty Images)

Senki, de tényleg senki nem gondolhatta komolyan azt 1999 év elején, hogy az a Vince Carter, aki újoncként akkorákat ugrált, mintha a NASA fejlesztette volna a rugóit, 2019-ben még egy évre aláír az Atlanta Hawks-hoz, hogy 22. szezonját is megkezdje az NBA-ben. Pedig elég sok emlékezetes pillanatot szerzett már nekünk, és pont ezért olyan nehezen hihető, hogy még mindig itt van.

Íme néhány:

Valami genetikai csoda lehet, ez nem kérdés. Komolyabb sérülés nélkül játszotta végig a pályafutását, pedig az izületeit nem kicsit dolgozta meg. A 2018-19-es szezont is Atlantában töltötte, és amellett, hogy mentorálta a fiatalokat, ha kellett, a pályán nyújtott remek teljesítményt.

A huszonkét szezonnal megelőzi eddigi rekordetársait, Kevin Garnettet, Dirk Nowitzkit, Robert Parisht és Kevin Willist, és egyedüli csúcstartó lesz. Ráadásul, ha 2020-ban is játszik majd, a liga első játékosa lesz, aki négy évtizedben is pályára lép a ligában.

Egy picit helyezzük el a térképen ezt a teljesítményt:

  • Az 1998/99-es csonkaszezonban mutatkozott be az NBA-ben. Abban a szezonban, amikor Dávid Kornél is újonc volt.
  • 43 éves lesz 2020. január 26-án.
  • A felsorolt játékosok közül mindenki magasember volt, legalább 210 centiméter magas. A magasemberek játékában kevésbé meghatározó az atletikusság és a sebesség. Carter ezzel szemben 198 centi, és pontosan olyan posztokon játszik, ahol alapfeltétel, hogy valaki fel-le száguldozzon.
  • A Hawksban az előző szezonban két olyan csapattársa is volt, akik azután születtek, hogy Cartert draftolták.
  • És ami a legdöbbenetesebb:

A 2018-19-es szezonban 11 olyan játékos játszott a ligában, aki azután született, hogy Carter bemutatkozott az NBA-ben.

Egyébként, ha azt hinnénk, sokat romlott a rugója ez alatt a 21 éve alatt, íme egy videó idén júniusból: