A Gladbach végre pontot rabolna a Lipcsétől otthon • SportTV

A Gladbach végre pontot rabolna a Lipcsétől otthon

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 30. 16:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Pénteken este két olyan csapat találkozik a Bundesliga 3. fordulójának nyitó találkozóján, amelyek érdekelve vannak a két nagy európai kupasorozatban. A Gladbach csütörtökön, a Leipzig már szerdán átesett a monacói kupasorsolás izgalmain, egyik csapatnak sincs könnyű, de vállalhatatlanul nehéz csoportja sem, mindketten reménykedhetnek az esetleges továbblépésben. A kuparajt azonban még odébb van, a két együttesnek át kel esnie még az egymás elleni bajnokin is, no meg utána jön a kéthetes Eb-selejtezős szünet, melyek során jó néhány játékosuk szerte szalad a kontinensen és fellép országa képviseletében is…

A párbaj lipcsei gólkirálya, Timo Werner alighanem most is nagy harcban lesz a gladbachi védőkkel (Fotó: Getty Images)

Egyik csapat sem panaszkodhat eddigi bajnoki szereplésére. Mindketten veretlenek. Igaz, a Gladnach hazai pontvesztéssel kezdett a Schalke ellen, ám utána Mainzban idegenbeli sikerrel javított. A Lipcse még jobban teljesített: nagy különbséggel győzött idegenben az újonc Union ellen, majd rangadón verte meg a Frankfurtot. Gulácsi és Orbán továbbra is élvezi az új mester, Julian Nagelsmann bizalmát, így legalább játékban lesznek a magyar válogatottra váró mérkőzések előtt.
A két klub sérültlistáján négy, illetve öt játékos neve szerepel, egyikük sem meghatározó futballista. A játékosnozgások terén érdekesség, hogy a Gladbach a héten kölcsön adta svájci válogatott védőjét, Michael Langot a Werder Bremennek. Az északiak 600 ezer eurót fizetnek a kölcsönadásért, és az idényvégén opciójuk van a hátvéd végleges megvásárlására.  A lipcseiek oldalán is felvetődött két érdekes játékos-igazolás még a transzferidőszak utolsó hetében. A francia csatár Jean-Kevin Augustin (két éve vették 16 millió euróért a PSG-től)  iránt élénken érdeklődött a Lyon, ám csütörtükön mégis az Ajax dán válogatott támadóját, Kevin Dolberget vette meg. A Lipcse viszont örömmel szerződtette volna a Roma fiatal, 23 éves cseh válogatott centerét, Patrik Schicket, ám ez a transzfer sem valósult meg a végén – talán éppen Augustin maradása miatt.

A két együttes jó formája miatt érdekes, remélhetőleg gólokban sem szegény találkozó várható a Borussia-Parkban. A Gladbach „történelmi tettre” készül: eddigi hat találkozójukból eddig még egyszer sem győzte le az RB-t, mi több, otthon még pontot sem szerzett ellene! Ennek a negatív sorozatnak szeretne véget vetni.

Kapcsolódó

M’gladbach–RB Leipzig örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 6 mérkőzés–2 döntetlen–4 Leipzig-győzelem/5–10-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: ugyanez. Mönchengladbachban: 3–0–0–3/2–5. A  Bundesligában: ugyanez.

A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Alassane Pléa, Fabian Johnson és Thorgan Hazard 1-1 gól, illetve Timo Werner (6 mérkőzés–5 gól–1 lap)

BUNDESLIGA, 3. forduló. Sport1 20:30  BV Borussia Mönchengladbach–RasenBall Leipzig  (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Várhidi Péter)