Phillyben NBA-sztár se menjen Eagles-meccsre Redskins-mezben • SportTV

Phillyben NBA-sztár se menjen Eagles-meccsre Redskins-mezben

2019. 09. 11. 09:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Mike Scott példájából megtanulhattuk, hogy akkor se menj a Washington Redskins mezében a Philadelphia Eagles – Washington Redskins-meccsre, ha történetesen a Philadelphia 76ers játékosa vagy, és egyébként szeretnek a helyi szurkolók.

Mike Scott a Philadelphia 76ers kosarasa, de Virginiából származik, ide járt gimibe és még főiskolára is. Az állam egyetlen NFL-csapata pedig ugye a Washington Redskins. Logikus, hogy ha már gyerekként is a Readskinsnek szurkol valaki, akkor sem fog változtatni ezen, ha egy másik városba igazol profi sportolóként. Példaként említhetjük, hogy Steph Curry például legendásan nagy Carolina Panthers szurkoló, és LeBron James sem valamelyik Los Angeles-i franchise-nak szurkol, hanem a Cleveland Browns-nak (meg a Dallas Cowboysnak is, de most ebbe a cikkbe ez nem illik bele, úgyhogy ezt csak így zárójelben írjuk ide).

De térjünk vissza Scottra, 2012 óta NBA-játékos és idén év elején került a Sixershez, ahol egyébként nagyon szeretik (szerették eddig???) a szurkolók. Az igazolás óta nem lehetett NFL-meccsen, mert február hatodikán igazolt a városba, és úgy gondolta, a helyi szezonnyitóra kimegy, ha már épp a Redskins-t látja vendégül az Eagles. De ő ugye a vendégcsapatnak szurkol, úgyhogy annak a mezébe bújt…

Ki is ment a Lincoln Financial Fieldhez, ami pont a Sixers otthonául szolgáló Wells Fargo Center mellett található, szóval a környékkel biztosan képben volt. Vélhetően azt gondolta, hogy egy sportolót akkor is örömmel fogadnak majd a szurkolók, ha az ellenfélnek szorít. Nos, nagyon nem így lett. Az amerikai profi ligáktól teljesen szokatlan módon a philadelphiai szurkolók nekiestek Scottnak, és komoly ökölpárbaj alakult ki. Nem tudni pontosan, mi váltotta ki a verekedést. Hallani lehetett egy koporsóról, amin Sean Taylor meze volt, de nem erősítette meg senki, hogy ez volt szikra…Lehet, hogy tényleg csak a mez volt az ok.

Nem lett rendőrségi ügy a dologból, komoly sérülést sem szenvedett senki, és Scott végül azért eljutott a meccsre:

De boldog nem lehetett, mert az Eagles 32-27-re nyert a Redskins ellen.