Meddig tart a wolfsburgi szufla? • SportTV

Meddig tart a wolfsburgi szufla?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 13. 12:39    
Olvasási idő: 2 perc

Három forduló után csak a Lipcse százszázalékos a Bundesligában. A legjobb négy között – a harmadik helyen – azonban található egy olyan csapat is, amelynek remeklésére kevesen számítottak az idény előtt: a VfL Wolfsburg. A zöld-fehérek idegenbeli meccsét közvetítjük péntek este, a török bajnokságból pedig a magához térni igyekvő bajnok Galatasaray hazai találkozóját jelenleg kiesőhelyen lévő vendége ellen.

Wout Weghorst (jobbról) kedvenc német ellenfele a Düsselfdorf. A 27 éves holland csatár két bajnokin eddih négyszer is betalált a Fortuna kapujába, ezzel ő a párharc abszolút gólkirálya (Fotó: Getty Images)

DÜSSELDORF–WOLFSBURG

A 2 győzelemmel és 2 vereséggel a 12. helyen álló hazai Fortuna edzője, Friedhelm Funkel első ízben állíthatja a védelem közepére az Ayhan, Adams duót. Baker visszatérhet a középpálya közepére, szélső társai Thommy és Kownacki lesznek, de szóba kerülhet az ő helyükön Pidl és Tektepey szerepeltetése is. A Düsseldorf hazai pályán képes meglepetésekre, emlékezzünk csak tavaly őszre vissza, amikor éppen a csapat törte meg az élen száguldó Dortmund veretlenségi sorozatát. Ha most is nyerni tudna, az premier volna a két csapat közös históriájában: 8 eddigi találkozójuk egyikének végén sem ünnepelhetett még teljes sikert.
A Wolfsburgban a kapuban valószínűleg Pervan kezd a sérült Casteels helyett, a középpályán a bokáját törő Schlager helyén Gerhardt kerül a csapatba. Az annak idején junior-világbajnoki címet nyerő francia Guilavogui fertőzéses gyomorproblémákkal küzd, ha nem játszhat, Bruma kerül a védelem közepére. Még egy csere a várható kezdőben: Joao Victor helyett a svájci válogatott Mehmedi kezdhet, aki válogatottja mindkét Eb-selejtezőjén kezdett, sőt Gibraltár ellen ő szerezte az egyik gólt a négyből. A csapatot mindazonáltal  elérte a „FIFA-vírus”, ezúttal  Brooks tért vissza a Team USA-tól izomsérüléssel, amely miatt ő sem bevethető.
Oliver Glasner, az osztrák mester bizakodó, szerinte egy pontra biztosan jó lesz csapata, amelyből akár három is lehet.

Kapcsolódó

Düsseldorf–Wolfsburg örökmérleg

Az összes tétmérkőzésen: 8 mérkőzés–0 Düsseldorf-győzelem–3 döntetlen–5 Wolfsburg-győzelem/8–20-as gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 4–0–1–3/4–13
Düsseldorfban: 4–0–1–3/3­–10. A Bundesligában: 2–0–0–2/1–7
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Jens Langeneke, Jürgen Degen és Frank Mill 1-1 gól, ill. Wout Weghorst 2 mérkőzés/4 gól/1 lap.

GALATASARAY–KASIMPASA

Az extrém külsejű Ryan Babel extra formában van. A Cim-Bom-Bom tőle remélheti, hogy meccsdöntő ember lesz a Kasimpasa ellen isztambuli „kisrangadón” is (Fotó: Getty Images)

A legnépszerűbb – és nem mellesleg rekordbajnok – török csapat szurkolótábora, a Cim-Bom-Bom megrökönyödéssel vegyes felháborodással fogadta a rajt 0–2-jét a Denizli ellen. Hasonlóan bosszantó volt ez első hazai meccs 1–1-e a Konyasporral szemben. Aztán a harmadik közben, még a válogatott szünet előtt megszületett az első siker is, elképesztő, hektikus végjátékban Kayseribtn. A Galata a 66. percben 11-esből egyenlített, az eset során emberelőnybe is került, majd a 74. percben még egy hazai játékosnak adott pirosat a bíró. A 87. percben sikerült Ryan Babelnek megszereznie vezetést (a rózsaszín hajú holland csúcsformáját láthattuk a németek elleni hamburgi Eb-selejtezőn is), de ezzel még nem volt vége a meccsnek. A normál játékidő utolsó percében ugyanis a volt válogatott Umut Bulut fejessel kiegyenlített a hazaiaknak, ám Adem Büyük a hosszabbítás 9.(!) percében megszerezte a győztes gólt, ballábas lövéssel. A felfokozott hangulatban a lefújás előtt még Umut Bulutot és Emre Mort is kiállították, így az öt gól mellett összesen négy piros lapot is hozott végül a találkozó.
Ami azt illeti, ideje is az „üzemi hőfokra” felpörögnie a Galatának, hiszen szerdán már BL-találkozó vár rá Bruges-ben. A Galata játékoskeretének erejére és nemzetközi jellegére bizonyíték, hogy a Kayseriben fellépő kezdő tizenegyből csupán egyetlen hazai játékos volt, emellett a tíz további futballistából 8 vagy most is válogatott, vagy korábban az volt. De még a pályára nem kerülő cserepadosok közül is például Durmaz játszott aztán a svédek mindkét Eb-selejtezőjén…
A 15. helyezett Kasimpasa (a liga ötödik isztambuli csapata a nagy trió és a Basaksehirspor mellett) eddig nem vitézkedett nagyon a rekordbajnok ellen: 30 bajnokijukból mindössze mindössze 5-öt nyert meg 6 döntetlen és 19 vereség mellett. Az öt sikerből csupán kettő született hazai pályán, 2013-ban és 2018-ban. Az utóbbin a 0–1-ról 2–1-re fordító hazai alakulatban Mbaye Diagne egyenlített 11-esből. A szenegáli válogatott csatár most a vendég Galata mezében lép(het) fel korábbi sikerei színhelyén, a Recep Tayyip Erdogan Stadionban.

SÜPERLIG, 4. forduló. Sport2  19:30 Galatasaray SK–Kasimpasa SK (kommentátor: Haraszti Ádám). BUNDESLIGA, 4. forduló. Sport1 20:30  Fortuna ’95 Düsseldorf–VfL Wolfsburg (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter).