Veretlenek C-csoportos csatája • SportTV

Veretlenek C-csoportos csatája

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 26. 09:16    
Olvasási idő: < 1 perc

A férfi kézilabda BL C-csoportjában két forduló után három csapat áll hibátlanul, 2-2 győzelemmel. Csütörtök este eggyel kevesebb lesz, hiszen kettő közülük egymással csap össze Svédországban.

Lesz-e a tavaly novemberi isztambuli örömhóz hasonlóban részük a lisszaboniaknak csütörtök este Svédországban is ? (Fotó: Getty Images)

A három hibátlan együttes a svéd és a portugál bajnok, valamint a spanyol Bidasoa Irun volt. Ennek megfelelően két teljes kör után a másik három csapatnak nyeretlenül 0 pontja volt egészen szerdáig. (Ekkor a máltai Cocks hazai pályán 29–27-re legyőzte az eperjesi Tatrant.)

Az IK Sävehof és a Sporting CP csütörtöki csatájának győztese nagy lépest tesz a rájátszás felé. (Mint ismert, a C- és a D-csoport első két helyezettje keresztbe játszik, oda-visszavágós párharcban eldöntve a nyolcaddöntőben való részvételt.) A fiatal svéd együttes tavaly még nem szerepelt a csoportkörben, a Sportingnak viszont sikerült elérnie a nyolcaddöntőt, amelyben éppen a Veszprémtől szenvedett oda-vissza vereséget.
A két csapat eddigi összesen négy győzelméből a svédek második sikere volt a legszorosabb, hazai pályán félideji ötgólos hátrányból fordítva gyűrték le végül 25–25-re az északmacedón Eurrofarm Rabotnikot.

Korábban még sosem találkoztak európai kupákban, amelyek közül a Challenge Cupot mindkettejülnek sikerült megnyernie, a svédeknek 2013–14-ben, a portugáloknak 2009–10-ben és 2016–17-ben.
A Sporting kellemetlen vendég, legutóbbi 8 idegenbeli BL-találkozójából hatot sikerült megnyernie, csak a legutóbbi kiírás nyolcaddöntőjében Veszprémben (29–35) és a csoportkörben Silkeborgban (28–29) szenvedett vereséget.
A Sävehof a BL-sikerek mellett gyengén rajtolt saját bajnokságában, az első három játéknapon egy győzelem mellett kétszer kikapott, az elmúlt héten aztán az Önnered ellen idegenben 23–21-re győzött, utána viszont Skövdében félidőbeli 11–13 után végül sikerült 26–26-os remire mentenie a találkozót. Ezzel – egy mérkőzéssel többet játszva a mezőny többségénél – is csupán a 7. a tizennégy csapatos mezőnyben.
A vendégeknek jobban megy a hazai csarnokokban, százszázalékos teljesítménnyel másodikak az ugyancsak hibátlan Porto mögött. Már kedden este, előrehozva lejátszották soros bajnokijukat, az Azori-szigeteken 37–27-es sima győzelmet arattak a helyi SC Horta fölött.

 

KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 3. forduló. Sport1 19:00 IK Sävehof–Sporting Clube de Portugal  (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)