Áttörést ért el Ben Simmons • SportTV

Áttörést ért el Ben Simmons

2019. 10. 09. 12:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Az NBA egyik legtehetségesebb játékosa vitathatatlanul Ben Simmons a Philadelphia 76ers fiatal irányítója. Van azonban egy nagy gyengesége. Vagy csak volt? A hárompontos.

Mgérte gyakorolni. (Fotó: Getty Images)

Kedden a Philadelphia 76ers legyőzte a Guangzhou Long-Lions csapatát. A meccs nem a 144-66-os végeredmény miatt lesz majd emlékezetes, hanem mert Ben Simmons bedobta élete első hármasát NBA-mezben. Igaz csak az előszezonban, de talán elindult valami. A videóban 1:15 után látható a helyzet:

Az első félidőt zárta Simmons egy magabiztos hármassal. A többi a szokásos Simmons féle parádé, 21 perc alatt 21 pont, 8 lepattanó és 7 gólpassz. Aki nem tudja, a 208 centis irányítóval kapcsolatban régóta viccelődtek, hogy nem tud hármast dobni, és nyáron már jelentek meg róla olyan videók, hogy gyakorol egy új dobómozdulatot és a hármasokat. Úgy néz ki, mostantól be fogja vetni. Simmons repertoárja így is lenyűgöző volt, de eddig feltűnően nem léptek ki rá védői a hármason túlra, mert tudták, hogy nem fogja rádobni. Nem csoda hát, hogy a szurkolók megőrültek az arénában. El is készült a kötelező mém belőle 🙂

Eddig pályafutása során minden előszezon-, alapszakasz, és rájátszás meccset számolva 19-szer dobott rá, de soha nem talált be. Tegnaptól 1/20 a mérleg. A főiskolán egyetlen hármast szórt, még 2015novemberében, úgyhogy közel 4 évet vártunk az áttörésre.