Wright Taylort és Van Gerwent is felülmúló magasságban • SportTV

Wright Taylort és Van Gerwent is felülmúló magasságban

2019. 10. 15. 09:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Peter Wright olyan átlagot dobott a Players Championshipen, amire korábban televíziós meccsen senki sem volt képes.

Jóllehet Brandon Dolan győzött a Players Championship idei 29. állomásn, Barnsleyban, a torna elsősorban nem az ő sikeréről marad emlékezetes. Hanem arról, hogy Peter Wright megdöntötte a televíziós meccsen dobott legjobb átlag világcsúcsát.

A végül az elődöntőbe éppen Dolan ellen búcsúzó Wright a legjobb nyolc között a lengyel Krzysztof Ratajskit verte meg 6-0-ra, úgy, hogy a meccs során 123,5-es átlagot dobott. Ez 1 tizeddel jobb a korábban fennálló világcsúcsnál, amit Michael van Gerwen ért el Michael Smith ellen 2016. február 25-én egy Premier League-fordulóban. Wright korábbi egyéni csúcsa 119,5 volt, ezt Adrian Lewis ellen dobta, szintén egy Premier League-fordulóban.

Minden idők 20 legjobb televíziós átlaga közül így kettő Wrighté, egy-egy Kim Huybrechtsé, Ronny Huybrechtsé és William O’Connoré, öt Michael van Gerwené, tíz pedig Phil Tayloré. Az első 100 feletti tv-s átlagot még 1979-ben dobta Bobby George, azóta a mostani a kilencedik új világcsúcs. Wright mellett Eric Bristow, Darryl Fitton és Michael van Gerwen egy-egy alkalommal döntött rekordot, Taylor pedig ötször.