Dőltek a rekordok az NBA-ben • SportTV

Dőltek a rekordok az NBA-ben

2019. 10. 24. 14:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy este alatt több rekord is megdőlt az NBA második játéknapján. Kyrie Irving és a Charlotte Hornets újonca, PJ Washington volt a főszereplő.

A kosarasknak örülhetett, de a meccs végi eredménynek nem. (Fotó: Getty Images)

Kyrie Irving kereken 50 ponttal (és egy vereséggel) debütált a Brooklyn Nets-ben. Soha senki nem dobott még ennyi pontot, amikor debütált új csapatában. Mint ismert a nyár egyik nagy szenzációja volt, hogy Kyrie Irving szabadügynökként a Boston Celtics-ből a Brooklyn Nets-hez szerződött (Kevin Duranttel karöltve). Az ötvenessel Kiki Vandeweghe 1984-es 47 pontos rekordját döntötte meg. Vandeweghe akkor került Denverből Portlandbe, és 47-et rámolt be a szezonnyitón. A különbség kettejük között, hogy Vandeweghe csapata nyert, míg a Brooklyn nets most egy ponttal kikapott. Kyrie kezében volt a labda az utolsó pillanatban, de elhibázta a végső dobást, így maradt az 50 pont, és vereség lett a vége.

Meccsöszefoglaló:

Kyrie 50 pontja:

Irving pályafutása során harmadszor érte el az ötven pontos határt:

A Charlotte Hornets a Chicago Bulls csapatát fogadta a hazai szezonnyitón, és amellett, hogy nyert 126-125-re, megdöntötte saját franchise rekordját a csapat: 23 triplát dobott a meccsen. Nem hosszabbításos meccsen még soha nem dobtak ennyit a Lódarazsak.

Sőt, és ez a csapat jövője szempontjából nagyon jó hír: egy olyan újonc brillírozott, akiről az idei nyáron alig esett szó Zion Williamson és a többi (többnyire joggal) agyonsztárolt újonc mellett. Ő PJ Washington, a draft 12. választottja, aki 7 hárompontost dobott, és 27 ponttal zárt. A klub történetében nem volt még egy olyan újonc, aki ilyen magas pontszámmal kezdte NBA-s pályafutását (pedig nem kis nevek mutatkoztak be itt: Alonzo Mourning, Larry Johnson, Kemba Walker). A triplaszám is rekord, Donyell Marshall és Jake Layman volt eddig csúcstartó az első NBA-s meccsen dobott triplák számában (5), őket múlta most felül Washington.