Ez a világ leghülyébb tizenegyese! • SportTV

Ez a világ leghülyébb tizenegyese!

2019. 10. 26. 07:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy nem is a pályán lévő játékos okozott tizenegyest a Kiel-VfL Bochum német bajnokin.

A világ egyik legfurcsább tizenegyesét kellett befújnia Timo Gerachnak, a Kiel-VfL Bochum német másodosztályú bajnokin. A 38. percben Michael Eberwein, a Kiel cserejátékosa csapata kapuja mögött melegített, miközben Silvere Ganvoula, a Bochum csatára a tizenhatoson belülről kapura lőtt. Labdája jócskán mellé tartott, azonban még mielőtt teljes terjedelmével az alapvonalon keresztül elhagyta volna a játékteret, Eberwein lábbal megállította azt.

A szabálykönyv 2016-2017-es átalakításakor több mint tízezer szót kivettek a paragrafusok közül, hogy egyszerűsítsék és érthetővé tegyék azokat, így aztán a 3. pontban a „cserejátékosok és hivatalos stábtagok viselkedése” menüpontban a következő található: „Ha a játékot azért kell megszakítani, mert egy hivatalos stábtag, egy cserejátékos vagy egy kiállított játékos közbeavatkozik, közvetlen szabadrúgássa vagy tizenegyessel (a tizenhatoson belüli esetnél) kell folytatni.”

Itt pedig minden fennállt… A videoasszisztens jelzett, Gerach megadta a tizenegyest, Eberwein sárgát kapott, Ganvoula pedig köszönte szépen a lehetőséget és egyenlített. A meccset azonban így is 2-1-re meg tudta nyerni a Kiel.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019-2020-as idényét.