A Kielnek kell a két pont a lépéstartáshoz • SportTV

A Kielnek kell a két pont a lépéstartáshoz

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 31. 11:47    
Olvasási idő: < 1 perc

BL-kötelezettségei miatt a THW Kiel kétmeccses elmaradásban van a mezőny zöméhez képest a Bundesligában. A vesztett pontokat tekintve eggyel még jobban is áll a listavezető Hannovernél. A 11. fordulóban rangadó mérkőzés vár a THW-re, mert az éppen előtte álló két mérkőzéssel többön szerzett egy ponttal jobban álló Melsungent fogadja.

Niclas Ekberg góljaira nagy szükség elesz az MT Melsungen ellen is a Kielnek (Fotó: Getty Images)

A kieli együttes eddig mind a négy hazai bajnokiját megnyerte, közte a Flensburg ellenit (28–24) is. A várakozáson egyelőre bőven felül teljesítő Melsungen egyelőre meglehetősen udvariatlan vendégnek bizonyult, idegenbeli négy találkozójából kettőt megnyert, egyszer ikszelt, s csupán a Balingen-Wellstettentől kapott ki, de attól nagyon, 36–23-ra.

A hazaik eredményességében sok függ Niclas Ekberg játéktól, a svéd balszélső eddig 8 bajnokin 60-szor talált a kapuba, ezzel a liga teljes góllövőlistáján a 6. helyet foglalja el úgy, hogy az előtte álló öt játékos mindegyike 10 vagy 9 mérkőzésen lépett fel. Ekberg lövéseit elsősorban Nebojsa Simics, a melsungeniek első számú kapuvédője kísérli meg hárítani, a montenegrói hálóőr 74 védésvél a liga össztáblázatán a harmadik helyet foglalja el.

A korábbi THW-játékos, Tobias Reichmann így fogalmazott a meccs előtt: „A kieliek nagyon keveset hibáznak, ezért roppant nehéz ellenük játszani, főleg a Sparkassen Arenában. Ám ha a THW hibázik, résen kell lennünk, hogy kihasználjuk.”
Filip Jicha, a kieliek nyár óta irányító edzője. „Ha meg akarjuk szerezni az MT ellen a két pontot, akkor a maximum közelit kell teljesítenünk. Brutális két hónap áll előttünk, tehát ha valóban nyerni akarunk, azt a kis hátrányt is át kell hidalnunk, hogy alig-alig tudunk a meccsek között edzeni. A múlt héten is csak három játékossal tudtunk gyakorolni itthon.”

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, 11. forduló. Sport1 19:00  THW Kiel–MT Melsungen (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila)