A Sport TV-n lesz bunyó karácsonyig, sőt, azon is túl • SportTV

A Sport TV-n lesz bunyó karácsonyig, sőt, azon is túl

2019. 11. 21. 09:51    
Olvasási idő: < 1 perc

További öt rangos bokszgálával gazdagodott a Sport TV év végi kínálata. A közvetítéssorozat kezdetét a szombatról vasárnapra virradóra tartandó Deontay Wilder–Luis Ortíz nehézsúlyú vb-címmeccs jelenti.

Nemrég már jeleztük, hogy korai bokszkarácsonyt tartunk a Sport TV-ben, hiszen a Szergej Kovaljov–Canelo Alvarez, illetve az Andy Ruiz–Anthony Joshua vb-címmérkőzést is műsorunkra tűzzük. Nos, most bővítettük a kínálatot, és az év hátralévő részében további öt gálát közvetítünk élőben.

Kezdésként ezen a héten szombatról vasárnapra virradóra, hajnali háromtól a Las Vegas-i MGM Grandből sugározzuk a WBC nehézsúlyú vb-övéért kiírt Deontay Wilder–Luis Ortíz találkozóval fémjelzett bokszestet. Wilder (41–0–1, 40 K. O.–T. K. O.) tizedszer teszi kockára a koronáját, az előző kilenc alkalomból nyolcat K. O.-val nyert meg, egyszer, Tyson Fury ellen pedig döntetlenre végzett. Tavaly márciusban egyszer már összemérte az erejét Ortízzal (31–1, 26), akkor a tizedik menetben nyert T. K. O.-val. A kubai bunyós először szerezhet „rendes” vb-övet.

Egy héttel később, november 30-ról december 1-re virradóra Óscar Valdéz (26–0, 20) és Andrés Gutierrez (38–2–1, 25), a két mexikói „minitorpedó” pehelysúlyú csatája jelenti a fő attrakciót, majd következik három vb-címmeccsel fémjelzett gála. December 7-én Jermall Charlo (29–0, 21) próbálja megvédeni a vb-övét Dennis Hogan (28–2–1, 7) ellen (és a közvetítés része lesz a Chris Eubank Jr.–Matvej Korobjov, valamint a Marlon Tapales–Ivasza Rjoszuke interim vb-címmérkőzés is) ellen középsúlyban a WBC-nél. December 14-én a súlycsoportoktól független rangsorban is dobogós Terence Crawford (35–0, 26) teszi kockára a WBO váltósúlyú övét Egidijus Kavaliauskas (21–0–1, 17) ellen, majd évzáróként, december 28-án jön a Gervonta Davis (22–0, 21)–Yuriorkis Gamboa (30–2, 18) csata, amelynek tétje a WBA könnyűsúlyú trófeája.

A Sport1-en vasárnap hajnali 3-tól élőben közvetítjük a Deontay Wilder–Luis Ortíz mérkőzéssel fémjelzett gálát.