A mumus jön Lewandowskinak • SportTV

A mumus jön Lewandowskinak

2019. 11. 23. 15:00    
Olvasási idő: < 1 perc

A jelenlegi német élvonalban már csak egy olyan csapat van, amelynek Robert Lewandowski még nem tudott betalálni. Történetesen az a Düsseldorf, amely a 12. forduló szombati játéknapján „szembe jön” a Bayern Münchennel.

„Ennél jobban nem lehet csinálni… Azt hittem, Gerd Müller rekordja az örökkévalóságig fennmarad. De most azt gondolom, Robert lehet az első, aki eljuthat a határáig, és veszélyeztetheti Gerd csúcsát” – fogalmazott Karl-Heinz Rummenigge, miután Robert Lewandowski 11 forduló után 16 gólnál tart a Bundesligában, úgy, hogy eddig az összes játéknapon beköszönt (korábban legfeljebb sorozatban 10 bajnokin volt eredményes egy játékos, ez Pierre-Emerick Aubameyangnak és Klaus Allofsnak sikerült). Gerd Müller több mint 47 évvel ezelőtt érte el az azóta is Bundesliga-csúcsot jelentő 40 gólját, ha a Bayern München lengyelje tartja az eddigi tempóját, akkor 49-re javíthatja a csúcsot. Muszáj ugyanakkor megjegyezni, hogy hajdan a Nemzet Bombázója a 10. fordulót követően lendült csak bele igazán, a 40-ből 36 gólját akkor szállította, benne egy-egy mesterötössel és -négyessel, valamint négy mesterhármassal. Nehezen vitatható, hogy mindketten koruk első számú gólgyárosai a német élvonalban, Müllernek hét, Lewandowskinek négy gólkirályi címe van, Németországban egyelőre csak előbbi tudott zsinórban háromszor az élen végezni a mesterlövészek versenyében, most a lengyel követheti.

És hogy miért kell kiemelten hangsúlyozni most Lewandowski sorozatait? Mert a 12. fordulóban a Düsseldorf vár a Bayern Münchenre, márpedig a Fortuna az egyetlen csapat a jelenlegi élvonalban, amelynek még nem tudott betalálni a center. Pedig átlagosan 98 percente eredményes Bayern-mezben, továbbá 57 olyan bajnokija volt, amelyen egynél többször talált a kapuba, de a Düsseldorf ellen egyelőre nem megy neki.

A Sport2-n 15:30-tól élőben közvetítjük a Düsseldorf-Bayern München mérkőzést.