Menekülő párharc a kiesés elől • SportTV

Menekülő párharc a kiesés elől

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 24. 10:58    
Olvasási idő: 2 perc

A vasárnapi két meccsből egy kiesés-elkerülést célzó találkozó került a programunkba a Bundesligából. Ez a feladat az Augsburg számára már rutinszerű, a berlini Herthának még szoknia kell.

A párharc gólkirálya, Salomon Kalou a tervek szerint a kispadon kezd, de csereként beállva is már jó néhányszor eredményesnek bizonyult (Fotó: Getty Images)

A 12. forduló szombati meccsei után, azaz durván a bajnokság egyharmadánál  a Szalai Ádámot is soraiban tudó Mainz áll az osztályozós 15. helyen, 9 megszerzett pontjával. Nála csak egyetlen hellyel – és ponttal – áll az Augsburg, ám a Hertha sem dicsekedhet az egyetlen ponttal többjével (11), valamint a 12. pozíciójával.

Ennek megfelelően egyik csapat sincs csúcsformában, de a válogatott szünet előtti és alatti két mérkőzésük ellentétesen alakult. Az Augsburg megnyerte mindkettőt, a fontosabb a közvetlen vetélytárs Paderborn elleni  idegenbeli 1–0 volt, a másik a bajnoki szünet alatti felkészülési 4–1 a Bayer ellem, igaz, a rekordbajnok második csapatáról van szó. A Hertha viszont két bajnokin lépett fel legutóbb, s mindkettőt el is vesztette. Először a városi rivális Union elleni első Bundesliga-meccsét bukta el 1–0-re egy különleges, 110 perces találkozón, majd a bajnokjelöltek egyikétől, a Lipcsétől kapott alapos verést (a vége 2–4 lett, de előtti 1–1 után volt már 1–4 is).

A kezdőcsapat összeállításánál Martin Schmidtnek van elvileg egyszerűbb dolga, bár a támadóduó összeállítás nem egyszerű, hiszen a vállsérüléssel küszködő Finnbogasonra és az eltiltott Gregoritschra nem számíthat.  Uduokhai szereplése is bizonytalan, őt a  holland Gouweleeuw helyettesítheti.
A Herthában a nagyon forró kispadon ülő Ante Covic (ha elbocsátják, az első két edzőcsere áldozata egyaránt horvát mester lesz a Bundesliga-idényben) a védekező középpályás kettős, Löwen és Grujics közül az egyiket leválthatja Skjekbreiddel. A támadók között a Lukebakio, Ibisevic, Selke trióból  kettő kerül a csapatba, attól függően, hogy az egy- vagy a kétcsatáros felállást választja az edző. Az egycsatáros variációban a három támadó középpályás közül Lukebakio bal oldalról bekerül középre, az ő helyén pedig a holland Dilrosun  kezd.

A két együttes „hajlamos” a döntetlenre, eddigi 16 tétmeccsüknek több mint a fele, 9 végződött remivel. Ha választhatunk, inkább 3–3 legyen, mint 0–0. smely eddig négyszer fordult elő a párosításban.

Kapcsolódó

Augsburg–Hertha örökmérleg

Összesen: 16 mérkőzés, 2 Augsburg-győzelem, 9 döntetlen, 5 Hertha-siker / 16–18-as gólkülönbség. A Bundesligában: 14–2–8–4 / 14–15
Augsburgban: 8–2–4–2 / 9–7. Augsburgban a Bundesligában:  7–2–3–2 / 8–6
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): Michael Gregoritsch (4 mérkőzés, 3 gól, 0 lap), ill. Salomon Kalou (10–5–0)

BUNDESLIGA, 12. forduló. Sport2 15:30  FC Augsburg–Hertha BSC (kommentátor: Haraszti Ádám)