A "jobbik" berlini csapat Gelsenkirchenben • SportTV

A „jobbik” berlini csapat Gelsenkirchenben

Sport TV avatar Sport TV 2019. 11. 29. 12:19    
Olvasási idő: 2 perc

Kevesen gondolták volna, hogy túl a bajnokság egyharmadán az abszolút újonc berlini csapat, az Union 5 ponttal többet szerez és 5 ponttal jobban áll az egykoron még a BL-ben is megforduló Herthánál. Ráadásul a múlt héten legyőzte a listavezető Mönchengladbachot is, így megnövekedett önbizalommal utazhat Gelsenkirchenbe, ahol az idényben szintén jól szereplő Schalke ellen kell helytállnia.

Amin Harité a világ. Az S04 22 esztendős marokkói-francia középpályása 6 góllal és 3 assziszttal csapata legeredményesebb embere, a berlinieknek őt (is) ki kell kapcsolniuk a játékból, ha pontot akarnak szerezni a Veltins Arenában (Fotó: Getty Images) .

A Schalke szinte hagyományosan mindig egy kicsivel marad el az ideálistól, Több ízben a Bundesliga-korszakban csak hajszállal csúszott le a bajnoki címről, s kicsiben ez  történt-történik ebben az idényben is a „sólymokkal”. Többször is csak egy győzelem hiányzott, hogy átvegyék a vezetést a táblázaton, ez eddig mégsem sikerült nekik. Jelenleg az ötödik (El-szereplést „érő”) pozíciót birtokolják, de egy győzelmen belül vannak a dobogós Lipcse–Bayern párostól.

Éppen hazai pályán, a Veltins Arenában van javítani valójuk. Eddigi 6 meccsükből csak kettőt nyertek meg, a 3 döntetlennel és egy vereséggel (Bayern 0–3) 7 pontot is elpocsékoltak, márpedig egy dobogóra törő csapattól ez kevés otthon. A biztatással nem volt – és aligha lesz – probléma, csak a Dortmund (81 171) és a Bayern (75 000) nlézőátlaga jobb a ligában a Schalkéénál (60 970).
Kérdés, ez a 60 ezres „ellenséges” aréna milyen hatást gyakorol az újonc Union játékosaira. A berliniek ugyanis házon kívül afféle „újonc teljesítményre” képesek csak, 5 meccsen a lehetséges 15 pontból mindössze 4-et szereztek meg. Ezért meglehet, Urs Fischer mester tovább erősítené a védekezést, s a szokásos két támadóról egycsatáros játékra állítja át csapatát Gelsenkirchenben. Ha tényleg így lesz, Ingvartsen a jobb szélre kerül a középpályán és Bülter kapja a bal oldalon az egy éket (Andersson) támogató játékos szerepét. Jó h0r a berliniek szurkolóinak, hogy Andrich letöltötte öt sárga lap miatti büntetését, és visszatérhet a csapatba.

A hazaiak edzője, David Wagner visszatérhet a középpályán a rombusz alakzathoz, ebben Mascarell helyén esetleg McKennie lehet a szűrő-védekező hátsó ember és Matondo vagy Kutucu kerülhet Raman helyére. Uth közelítőizom-problémákkal küzdött a héten, nem is edzhetett a társakkal csütörtökig, ő vélhetően csak a kispadon kezd.

A két együttesnek ez lesz története második tétmérkőzése egymással. Az eddigi egyet a DFB-kupában vívták potom 18 és fél esztendeje. 2001 májusában hogy, hogy nem, a kupa fináléját játszották, amelyet Jörg Böhme duplájával a kékek 2–0-ra nyertek meg,  és elhódították a serleget a fővárosban az Olimpiai Stadionban 73 ezer néző előtt.

BUNDESLIGA, 13. FORDULÓ. Sport1 20:30  FC Schalke 04–1. FC Union Berlin (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Várhidi Péter)