Bundesliga-élcsapatok vasárnap délutánra • SportTV

Bundesliga-élcsapatok vasárnap délutánra

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 01. 12:43    
Olvasási idő: 2 perc

Két Bundesligából is egy-egy élcsapattal jelentkezük vasárnap délután. A 2. Bundesliga harmadikja, a VfB Stuttgart győzelemmel pontszámban beérné a vezető HSV-t, az élvonalban pedig a Mönchengladbach egyenesen visszavehetné a szombaton előző Lipcsétől a vezetést, ha mindhárom pontot otthon tartaná a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg ellen.

Alassane Pléa szerezte csapata egyenlítő gólját tavasszal, azzal mentett meg egy pontot a Gladbach a vezető Freiburg ellen (Fotó: Getty Images)

SANDHAUSEN–STUTTGART

A mindössze egyidényes másodosztályú tagságban reménykedő Stuttgart Sandhausenbe látogat. Házigazdája ugyan csak a 11. pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton, de a középmezőny olyan roppantul szoros, hogy kétgólos győzelemmel az 5. vagy a 6. helyre rakétázhatna előre, függően attól, hogy a Heidenheim hogyan végez az ugyancsak a tömör középmezőnyhöz tartozó Fürthtel  otthon.

A VfB kiegyenlített teljesítményt mutat idegenben, mindhárom fajta eredményből 2-2-t jegyez eddigi hat találkozóján. Formája megnyugtatónak mondható, legutóbbi öt mérkőzéséből 4-et megnyert, s csupán egyet veszített el. A Sandhausen legutóbbi fordulóit a döntetlenek uralják, három remi mellett 1-1 győzelem és vereség került az eredménylajstromba.
Mindkét csapatban egy-egy játékosnak kell odafigyelnie a védekezésre, a hazaiaktól Paqarada, a vendégektől P. Försternek van már négy sárga kártyája.

MÖNCHENGLADBACH–FREIBURG

Alassane Pléa (jobbról) és Janik Haberer március 15. után december 1-jén is összecsaphat a Bökelbergben, hiszen mindkettejüket a kezdőbe jelöli edzője az előzetesek szerint (Fotó: Getty Images)

A Gladbachnak a Borussen-Parkban kellene bizonyítania, hogy a múlt heti vereség az újonctól egyszeri kisiklás volt csupán. A Borussen-Parkban ebben az idényben jól meg a csikóknak, az első két meccsen veszítettek csak pontokat a Schalkéval játszott gól nélküli döntetlennel és a Lipcse elleni vereséggel, az azóta lejátszott öt hazai találkozó mindegyikét megnyerték. Csütörtökön Grazban roppant fontos győzelmet aratott a csapat az Európa-ligában, amellyel nemcsak visszavágott a Wolfsberger AC-nek a hazai vereségért, hanem ott is maradt az élen a J-csoportban.
Hogy a Bundesligában is újra az élre kerüljön, le kell győznie a Freiburgot, amelyben a Kicker előzetese szerint a kezdőcsapatban kap helyet Sallai Roland. Válogatott szélsőnk a legutóbbi három bajnokin szerepelt kapott már, Brémában csak 2, a Frankfurt ellen otthon 14 perc jutott neki, míg legutóbb a Leverkusen elleni bravúrdöntetlenből már kezdőként vette ki a részét, 57 perc után cserélte le Christian Streich mester. Bízzunk benne, hogy tényleg kezd és esetleg idénybeli 6. Bundesliga-meccsén először a pályán töltheti mind a 90-egynéhány percet!

A Gladbachban visszatér az El-meccsről sárga lapok miatti eltiltását letöltő Kramer, a comb- és térdsérülés után felépülő Elvedi is a kezdőben kaphat helyet. Ginter kisebb izomsérülést szenvedett Grazban, az orvosi stáb dönt róla, bevehető-e a bajnokin. Az SCF-ben az állandó kapus Schwolowot most felváltja Sterich, Flekken kezd a kapuban. A mester visszatér a jól bevált 3–4–3-as felállásra, s mivel elégedetlen Borrello teljesítményével, teszi ismét Sallait a bal oldali középpályás helyére.

A forduló  másik vasárnapi meccsét, a Wolfsburg–Werder összecsapást hétfőn mutatjuk meg teljes terjedelmében (Sport1, 15:15), míg este a Germánia futballshow (Sport1 19:30) után élőben közvetítjük 20:30-tól a 13. kör záró összecsapását, a Mainz­–Frankfurt találkozót, amelynek szintén lehet magyar részese Szalai Ádám, a hazaiak csatára személyében.

Kapcsolódó

Mönchengladbach–Freiburg örökmérleg

Összesen: 36 mérkőzés, 11 Gladbach-győzelem, 12 döntetlen, 13 Freiburg-győzelem / 47–53-as gólkülönbség. A Bundesligában: 34–10–12–12/ 42–49
Mönchengladbachban: 18–9–7–2/ 32­–20. Mönchengladbachban a Bundesligában: 17–9–7–1/ 30–17
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Martin Dahlin, Thorgan Hazard és Karlheinz Pflipsen 3-3 gól, ill. Pape Diop Cissé, Nils Petersen és Uwe Wassmer 3-3 gól

2. BUNDESLIGA, 15. FORDULÓ. Sport2 13:30  SV Sandhausen–VfB Stuttgart (kommentátor: Haraszti Ádám). BUNDESLIGA, 13. forduló. Sport2 15:30  BV Borussia Mönchengladbach–SC Freiburg (kommentátor: Fülöp László)