Börtönbe mennek az NBA-játékosok • SportTV

Börtönbe mennek az NBA-játékosok

2019. 12. 16. 17:36    
Olvasási idő: < 1 perc

De szerencsére nem úgy, hiszen csak edzéseket tartanak, és meccseket játszanak majd elitéltekkel, és persze előadásokon, beszélgetéseken vesznek részt az intézményekben. A Sacramento Kings és Milwauke Bucks az első két NBA-csapat, amely beszáll a programba.

Marvin Bagley III néhány elítélttel. (Fotó: Josh Pierce - Kings.com)

Azzal a céllal mennek NBA-játékosok és edzők Amerika különböző javítóintézeteibe és börtöneibe, hogy a megbélyegzés és az előítéletek ellen tegyenek, és pozitív példát mutassanak, és hangsúlyozzák a változás lehetőségét. A Sacramento Kings volt az első NBA-csapat, amely egyenesen a Folsom State Prisonban vett részt a nyitóprogramon. Azért angolul írtuk le a nevét, mert így talán Johnny Cash rajongói is megismerik:

Bizony, erről szól a Folsom Prison Blues, és sikerült egy olyan verziót találnunk, amelyet épp a börtönben adott elő a legenda.

Csütörtökön a kaliforniaiak először egy beszélgetésen vállaltak szerepet, majd akcióba léptek. Az edző, Luke Walton pályára is lépett a fogvatartottakból álló csapatok egyórás meccsén, amelyen Kings-játékosok edzősködtek. Marvin Bagley III, Vlade Divac, Trevor Ariza, Nemanja Bjelica és Rico Hines is ott volt. Hines a UCLA-n játszott, azóta edző, most a Kings stábjában van, de nyaranta NBA-játékosok számára szervez felhozó-meccseket.

A Kings és annak CEO-ja, Vivek Ranadivé büszke rá, hogy úttörő lehetett ebben a kezdeményezésben, amely reményt adhat az elitélteknek. ITT egy komolyabb galéria az eseményről.

A Bucks lesz a következő, amely még ebben a hónapban ellátogat egy intézménybe, de ha minden igaz, további NBA- és WNBA-csapatok is beállnak majd a programba. Ráadásul a Kings és a Bucks folytatja közös Team Up for Change programsorozatát, amelyet 2019-ben kezdtek el, és amely a társadalmi egyenlőtlenség ellen küzd. Természetesen a Bucks hátvédje, Sterling Brown is kiemelt szerepet kap majd. Ő az, akinek egyszer egy parkolási ügye rendőri túlkapás miatt erőszakba torkollt.

Állítólag majd maga Captain Marvel, azaz Brie Larson is beszáll, ő egyrészt sacramentói, másrészt szerepel a No Mercy című filmben Jamie Foxx-szal és Michael B. Jordannel. A mozi egy ártatlanul halálra ítélt emberről szól.

A Nike pedig kosaras termékeket adományoz a fogvatartottak családtagjainak. Ők nem tarthatják meg a börtönben ezeket, ezért kerülnek a