Győztes évzárót remél a BVB • SportTV

Győztes évzárót remél a BVB

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 20. 17:00    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga erőltetett menetének, az „angol hétnek” a záró köre következik. A nagycsapatok közül elsőként a Borussia Dortmund vonul téli pihenőre, amely Sinsheimben a Hoffenheim ellen játssza le 2019. évi utolsó tétmérkőzését.

ÍHa Witsel, Hakimi és Goötze egyszer megindul, gyakorta dortmundi gólöröm a vége (Fotó: Getty Images)

Ha Witsel, Hakimi és Götze megindul egy kontrára, gyakorta dortmundi gólöröm a vége... (Fotó: Getty Images)

A hármas évzárót már nem tudja hibátlanul teljesíteni a Borussia, mert bár egyszer két góllal vezetett, majd újra megszerzete az előnyt, mégsem sikerült otthon tartania mindhárom pontot a konkurens Lipcse ellen. Ami egyszersmind azt is jelentette, hogy nem csökkentette egy pontra hátrányát az RB-vel szemben, hanem megmaradt a „bikás csapat” előnye négy egységnyi.

A hazai együttes négymeccses nyeretlenségi sorozatát zárta le a hétközi mérkőzésen Berlinben, amikor 2–0-ra le tudta győzni az Uniont. Schreuder mester vacillál, változtasson-e az alapfelálláson. Ha a 3-4-3-as szisztémát választja, Kaderábek léphet előre a védelem közepéről a középpályára, de szó lehet Locadia csapatba kerüléséről is. A játéktér közepén szó lehet Rupp, Samassekou, Nortveit vagy Baumgartner játékáról is.
A BVB egyik kulcsembere, Jadon Sancho szereplése kérdéses, izomproblémákkal küszködik.  Így esetleg Alcácer kezdhet, de az esetben Favre-nak módosítania kell az alapfelálláson. Felvetődik a játékmester Reus helyett Götze szerepeltetése is.
A Dortmund tehát szeretné megóvni minimum a BL-t garantáló 4. helyet az év végi idényzáráskor, ugyanakkor a szoros középmezőny miatt a Hoffenheim is kedvező esetben El-helyen végezhet az ősszel – persze ehhez otthon kell tartania mindhárom bajnoki pontot.

Kapcsolódó

Hoffenheim–Dortmund örökmérleg

Összesen: 24 mérkőzés, 5 Hoffenheim-győzelem, 9 döntetlen, 10 Dortmund-győzelem/ 34–40-es gólkülönbség. A Bundesligában: 22–5–9–8 / 31–34
Sinsheimben:  11–4–5–2 / 18–14. Sinsheimben a Bundesligában: ugyanez
A legjobb gólszerző (minden mérkőzésen): Sejad Salihovic 15 mérk.–4 gól–6 lap, ill. Pierre-Erick Aubameyang 10–7–0

BUNDESLIGA, 17. forduló. Sport1 20:30  TSG 1899 Hoffenheim–BV Borussia Dortmund  (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, szakkomentátor: Várhidi Péter)