Luka Doncic és Michael Jordan is játszott Budapesten • SportTV

Luka Doncic és Michael Jordan is játszott Budapesten

2019. 12. 22. 18:26    
Olvasási idő: 2 perc

Aki olvasta már Luka Doncic Wikipedia-oldalát, tudja, hogy a szlovén csodagyereket Budapesten fedezte fel a Real Madrid a 2011-es Vasas-Intesa Sanpaolo kupán. A neten böngészve lehet videót és fényképeket is találni a tornáról, ezeken, ha nem is főszereplőként, de látható az a Luka Doncic is, aki egyébként a hírek szerint hamarosan leszerződik a Jordan brandhez. Ha pedig már Jordan: Azt tudta mindenki, hogy Jordan 1982-ben játszott a Budapest Arénában?

Luka most épp az üzletre tud koncentrálni. (Forrás: Getty Images)

Doncic Budapesten

Hogy mit nem talál az ember, ha kitartóan keresgél? Nem a spanyolviaszt fedezzük fel, mert nem Doncic lesz a Vasas Sport Club YouTube-csatornájára feltöltött videó főszereplője, de mókás azt látni, hogy az akkor 12-éves Doncic a Pasaréti Sportcentrumban játszik egy U14-es tornán.

2:05-től a fehérmezes 7-es számú srácot kell figyelni. Így védekezett az Olimpija Ljubljana 12 éves ifjonca a Vasas játékosa Lewis Chester ellen. Lewis ma egyébként a KTE-Duna Aszfalt játékosa. Majd 2:35-nél is látható a szlovén.

Van egy galéria is a tornáról, itt is feltűnik Doncic.

Itt is Lewis ellen védekezik:

Forrás: vasassc.hu

Itt a háttérben látható a pacsizás után:

Forrás: vasassc.hu

A tornát a Barcelona nyerte, de Doncic lett az MVP, itt egy kép arról, ahogy Sterbenz Tamás átadja neki az MVP-díjat.. Állítólag Budapesten figyelt fel rá a Real Madrid, így előbb Madridot, majd Spanyolországot, aztán Európát, majd szépen lassan az egész világot meghódítsa. Ma pedig már ott tartunk, hogy az American Airlines Center közönségét napi szinten őrjíti meg (jó értelemben véve), de varázsol rendszeresen például a Staples Centerben, a United Centerben vagy a Madison Square Gardenben is. Még nincs 21 éves, de már a liga MVP-esélyesei között tartják számon. Sőt, Michael Jordan és LeBron James csúcsait döntögeti.

UPDATE: Kommentben hívták fel a figyelmünket rá, hogy Doncic többször is játszott Székesfehérváron a Szent István Kupán. Akkor már a Real Madrid játékosaként. Valóban.

2013 – Ezt kiemelnénk: Real Madrid-Bayern München 116-32! Legjobb dobók.: Doncic 20, illetve Freudenberg 12.

2014 – kép is van Doncicról. A Real Madrid – Partizan döntőt itt meg is lehet tekinteni:

Doncic Jordanben

Most ugyan van egy enyhébb boksaérülése, de épp az a hír jött ki róla, hogy a források szerint ezt az időszakot egy pár hónapja húzódó dolog lezárására tudja kihasználni a menedzsmentje és a Jordan brand: Egy cipőszerződés aláírására. Állítólag ötéves lesz, amely egyelőre még nem tartalmaz saját névvel ellátott modellt, de ha MVP, vagy döntő MVP lesz, az is eljöhet majd.

2017 szeptemberétől 2019 szeptemberéig a Nike termékeit viselte egy olyan szerződésnek köszönhetően, amelyet még Real-játékosként írt alá. Annak lejárta után a legtöbbször továbbra is ebben a márkában játszott, de megfordult, Jordanben, Under Armourban és Pumában is. Ennek az időszaknak lesz vége, ha tényleg aláírják a szerződést.

Könnyen lehet, hogy a cipőgyártók szabadügynökpiacát a Jordan nyerte ezzel 2019-ben, hiszen nyáron Zion Williamsonnal is sikerült megállapodni, és bár még nem lépett pályára a szezonban, az ő megszerzése is remek üzleti lehetőségeket rejt magában a jövőre nézve. Akárcsak a Doncic-deal.

Jordan Budapesten

Apropó Michael Jordan. Bizonyára sokán tudják, de olyan jó mindig felidézni, hogy Jordan is játszott Magyarországon. Még egyetemistaként 1982-ben az amerikai válogatott tagjaként megmérkőzött egy Európa-válogatott ellen a Budapest Arénában. A Team USA-ben Jordanen kívül például John Paxson és Jeff Turner is szerepet kapott. Az európai válogatott tagja volt Losonczy Árpád is. A teljes meccs fenn van YouTube-on:

Európa nyert 103-88-ra, Jordan 19 pontig jutott.

Forrás: A videót a Vasas Sport Club YouTube-csatornáján, a képeket a Vasas Sport Club weboldalán találtuk.