A Loki sporttörténelmi tettét akarja megismételni a Siófok • SportTV

A Loki sporttörténelmi tettét akarja megismételni a Siófok

2020. 01. 03. 13:50    
Olvasási idő: < 1 perc

A női EHF-kupa csoportkörének rajtja közeledtével az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) egymás után mutatja be a sorozatban induló csapatokat, benne a magyar együtteseket. Az Érden és a DVSC-Schaeffleren már túljutottunk, jöjjön a sorban utolsóként – ahogyan az EHF-nél is a rajt előtti napon került ki – a címvédő Siófok!

A Siófok kerete az egyik legerősebb azon csapatok között, amelyek nem szerepelnek a Bajnokok Ligájában, így aztán kíváncsian várjuk, a címvédő végrehajtja-e az EHF-kupában meglehetősen ritka ismétlést. Eddig ugyanis összesen egy együttes tudta megvédeni címét ebben a sorozatban, méghozzá a Debrecen legendás aranycsapata még 1996-ban. „A csapat kész arra, hogy szintet lépjen, és éhes arra, hogy megismételje az előző évi dicsőséges menetelését a trónig” – fogalmazott az EHF oldala.

Az EHF egyik munkatársa azt mondta, nagyon kíváncsi arra, hogyan tudja egy hölgy egyedül a magasba emelni ezt a 18 kilós trófeát. Hát, így. Estelle Nze Minko, a Siófok KC hivatalos oldala csapatkapitánya és az EHF-kupa.

Posted by Sport TV on Sunday, May 12, 2019

A szezon előtt kevesen hittek benne, de a Balaton partján megcsinálták. Gratulálunk a Siófok KC hivatalos oldala első nemzetközi trófeájához!

Posted by Sport TV on Thursday, May 16, 2019

Ehhez minden adva van. A kulcsjátékosok többsége a Balaton partján maradt, a távozókat pedig olyan kézilabdázók pótolták-pótolják, mint Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena, Gnonsiane Niombla vagy Szikora Melinda. „Mindannyian tapasztalt vezérek, tudják, miképp kell nyerni, velük újra olyan lehet a csapaton belüli kémia, hogy a Siófok ismét végigmehet a jól ismert ösvényen” – jelent meg az európai szövetségnél.

Az EHF kiemeli, hogy az előző idényben az Esbjerg elleni döntőben remekül működött a csapat védekezése (mindkét meccsen csak 21 gólt kapott!), ami az idén is különbséget jelenthet a többiekhez képest. Na és Nerea Pena is azt jelenthet, aki hét idény után hagyta el a Ferencvárost, és új együttesével sikerekre tör.

„Azért jöttem Siófokra, hogy trófeákat nyerjek. Ez sokat jelentene nekünk. Átkozottul nehéz lesz, de mindent megteszünk”

– mondta a spanyol irányító-átlövő.

A Siófokra a Köbenhavn, a Podravka Koprivnica és a Magura Cisnadie vár a csoportkörben. „A mi négyesünk tényleg nagyon erős. Azt hiszem, leginkább a Podravkával, valamint a Köbenhavnnal kell megküzdenünk a továbbjutásért” – jelentette ki Pena.

Ha a Siófok vagy bármelyik magyar csapat sikerrel jár, az lesz a nyolcadik magyar siker az EHF-kupában, és akkor hazánk már csak eggyel lesz lemaradva az örökrangsort kilenccel vezető dánok mögött.

Ez pedig az első forduló menetrendje a Sport1-en:

Három magyar csapattal máris elindul a kézilabdás "kupatavasz"

A hétvégén újraindul a kézilabda-őrület a Sport1-en. A női EHF-kupában már porondra szólítják a magyar csapatokat, mi pedig csak közvetítünk, közvetítünk és közvetítünk. Induljon a DVSC Kézilabda, az ÉRD Handball és a címvédő Siófok KC hivatalos oldala európai kalandja 2020-ban!

Posted by Sport TV on Friday, January 3, 2020