Legyen szegedi vagy veszprémi, illetve győri, ferencvárosi vagy siófoki az év kézilabdázója! • SportTV

Legyen szegedi vagy veszprémi, illetve győri, ferencvárosi vagy siófoki az év kézilabdázója!

2020. 01. 07. 12:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A férfiaknál kettő, a hölgyeknél pedig öt olyan kézilabdázó pályázik az év játékosa címre az EHF-nél, aki jelenleg is magyar csapatban szeepel.

Az Európai Kézilabda-szövetség az applikációján keresztül elindította a szavazást a 2019-es év játékosa címre. A metódus egyszerű, hónapról hónapra a nőknél és a férfiaknál is volt egy-egy hónap játékosa, most ők kerültek egy közös csoportba, és közülük kell megszavazni a győztest.

A férfiaknál a magyar csapatok két játékost delegálnak az elitbe: Bogdan Radivojevics, a MOL-Pick Szeged szélsője szeptemberben, Petar Nenadics, a Telekom Veszprém irányítója decemberben diadalmaskodott, így ők küzdhetnek meg többek között Mikkel Hansennel és Luka Cindriccsel a címért. Voksolni itt lehet az urakra.

A hölgyeknél viszont szinte alig volt olyan hónap, amikor az adott időpontban ne magyar együtteshez köthető játékos diadalmaskodott volna. Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria) februárban és októberben, Andrea Kobetic (Siófok) áprilisban, Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC) májusban, Nerea Pena (akkor FTC-Rail Cargo Hungaria, ma Siófok) júniusban, a magyar korosztályos válogatottban vezéregyéniség Kajdon Blanka pedig az összevontan értékelt július-augusztusban ért csúcsra, ráadásul Crina Pintea és Nycke Groot még győri volt, amikor januárban, illetve márciusban a hónap játékosává avanzsált. Szavazni itt lehet a hölgyekre.

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényét.