A Leverkusen előzné a régi riválist • SportTV

A Leverkusen előzné a régi riválist

Sport TV avatar Sport TV 2020. 01. 26. 12:11    
Olvasási idő: < 1 perc

A Ruhr-vidék legnagyobb hagyományú párharca a Dortmind–Schalke őáros0tás, de ettől csak egy kicsit marad el a Leverkusen és a Schalke rivalizálása. Jelenleg a két csapat foglalja el auz automatikus El-indulást érő 5. és 6. helyet a Bundesliga táblázatán. A királykékek szombati, Bayerntől elszenvedett veresége után vasárnap a Leverkusen megelőzheti őket – de csak akkor, ha legyőzi vendégét, a sereghajtó Düsseldorfot.

André Hoffmann és Charles Arábhuiz csatája az augusztusi düsseldorfi müsszecsapásob. A Leverkusen chilei válogatottja szalagsérülés miatt vasárnap este nem játszhat a BayArenában (Fotó: Getty Images)

Ami azt illeti, a vendég Fortunának sem kell olyan sokat utaznia: a hivatalos távolság a két város közt 25.8 km, azaz még egy félóra is alig kell, hogy a düsseldorfiak csapatbusza begördüljön a BayArenába.  Ahol egyébként meglehetősen ritka a vendégiker, legutóbb 1996 augusztusában, azaz 23 és fél éve vitte el mind a három bajnoki pontot a Fortuna.
Most is 12 hely és 16 pont választja el egymástól a két gárdát, igy „országos egyesnek” minősíthető a találkozó.
A hazai csapatban Sinkgraven térdproblémákkal küzd. Nehezíti a megoldást, hogy állandó korábbi balhátvéd Wendell súlyosabbnak látszó porcsérülést szenvedett szerdán. A Fortuna várható sűrű védekezésre válaszképp a Bayer áttérhet az egycsatáros rendszerről a támadó duóra, ez esetben az állandó ék Kevin Volland a bal oldalon rohamoz, a jobbat pedig az argentin Alário kapja.
A düsseldorfiak kapuskérdés előtt állnak az állandó kapuvédő Steffen kiesésével. Az alternatíva: Kastenmaier vagy a „biztonsági tartalék” harmadkapus Michael Rensing (35 éves, annak idején még a Bayernből Olli Kahn  cserekapusaként emlékezhetünk rá a Bayernből) véd. A védősorba még bekerülhet Sobottka is, valamelyik belső védő, Ayhan vagy Hoffmann helyére.

A nap másik mérkőzését, a Werder Bremen–Hoffenheim összecsapást a leverkuseni mérkőzés után, felvételről közvetítjük.

Kapcsolódó

Leverkusen–Düsseldorf örökmérleg

Összesen: 39 mérkőzés, 15 Leverkusen-győzelem, 13 döntetlen, 11 Düsseldorf-győzelem / 68–58-as gólkülönbség. A Bundesligában: 21–12–12–7 / 56–46
Leverkusenben: 18–8–8–2 / 35–21. Leverkusenben a Bundesligában: 15–7–7–1 / 30–16
Az őszi mérkőzésen: Düsseldorf–Leverkusen 1–3. G.: A. Morales, ill. Baker (öngól), Aránguiz, Bellarabi (2019. 8. 24.)
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Christian Scheier (11 mérkőzés–7 gól–0 lap), ill. Günther Thiele (7–7–0)

BUNDESLIGA, 19. forduló. Sport2 18:00 Bayer 04 Leverkusen–Fortuna ’95 Düsseldorf (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 20:00 SV Werder Bremen–TSG 1899 Hoffenheim (felv., kommentátor: Fülöp László)