Megismételhető az „érdi csoda”? • SportTV

Megismételhető az „érdi csoda”?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 21. 08:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Valósággal csodaszámba ment, amikor a tavaszi BL-rajton a Fradi 33–23-mal átgázolt a sorozat Győr előtti utolsó győztesén a CSM Bucuresti-n. Sajnos, az azóta eltelt események függvényében ez inkább egyedi, kiugró eredménynek tetszik, mint egy tendencia indulópontjának…

Csodás emlék, szűk egy hónappal ezelőttről Érdről. Vajha egy hasonló fotó Bukarestben is készülhetne pénteken kora este!… (Fotó: MTI/ Kovács Tamás)

Elek Gábor együttese azóta mindkét BL-meccsét elvesztette, az esbjergit szoros csatában, némi balszerencsével (27–29), a Rosztov elleni érdit meglehetősen egyértelműen (31–35). Közben egy roppant fontos hazai bajnokit is elvesztett a Siófok ellen, amely nagyon könnyen „örökös” bajnoki ezüstérme elvesztésével is járhat.

A román bajnoki ezüstérmes viszont az érdi blamát követően a csoportelső Metzre rámérte ez első vereséget, méghozzá nem kis különbségűt (32–27), majd Kristiansandból is győztesen térhetett haza (25–23). Mindkét mérkőzésen az együttes első számú szupersztárja, Cristina Neagu 14 gólt szerzett, s azóta két évvel meg is hosszabbította szerződését a CSM-mel. Ezekkel az eredményekkel a gárda fel is kúszott az 1. középdöntő csoport negyedik helyére, amely már negyeddöntős pozíció. (Ha mindkét táblázat első négy helye „megmerevedne”, azaz nem történne sorrendváltozás, akkor a CSM éppen a Győrrel mérkőzne meg a budapesti Final Fourba jutásért.) Az FTC viszont most sereghajtó, 6. a tabellán, győzelme esetén pontszámban beérhetné az előtte álló norvég Viperst, amellyel szemben negatív az egymás elleni két mérkőzésének mérlege, ami egyforma pontszám esetén dönt a sorrendről.

Lukács Viktória négy góllal vette ki a részét az „érdi csodából”.  Jó lenne, ha a román fővárosban is legalább meg tudná ismételni ezt (Fotó: ehfcl.com)

A Fradi első számú góllövője, Klujber Katrin 60 találattal második a sorozat góllistáján, csak a Buducsnoszt sztárja, Jovanka Radicsevics (79) volt eddig eredményesebb nála. Cristina Neagu „csak” 50-nél tart, igaz, ő sérülések miatt két mérkőzést kihagyott a bukarestiek eddigi 9-éből.
Az FTC-Rail Cargo Hungaria mellett az szól, hogy nem lesz az első mérkőzéshez hasonlóan túl nagy nyomás a csapaton, hiszen jelen állás szerint a csoportból továbbjutáshoz már valóságos csoda kellene. Olyasféle csoda, ami négy nap híján egy hónappal ezelőtt, Érden már megtörtént egyszer…

NŐI KÉZILABDA BL, középdöntő csoportkör. Sport1 17:15 CSM Bucuresti-FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Tóth Tímea)