Szalmaszál a leggyengébb újoncnak? • SportTV

Szalmaszál a leggyengébb újoncnak?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 03. 06. 14:11    
Olvasási idő: 2 perc

A három Bundesliga-újoncból a legjobban (10. hely) eddig az abszolút első élvonalbeli idényét futó Union Berlin áll a legjobban. A liga alapító bajnoka, az 1. FC Köln egy hellyel áll hátrább, a most másodszor élvonalbeli Paderborn viszont sereghajtó. Utóbbi kettő vívja a 25. forduló nyitó találkozóját. Emellett még egy pénteki meccset közvetítünk a SüperLigből is, a bajnokság egyik – most éppen nem túl acélos – hagyományos nagycsapata részvételével.

A belsővédőtárs Rafael Czichos köszönti Sebastiaan Bornauwot a harmadik gól alkalmából az okóberi, kölni találkozón (Fotó: Getty Images)

PADERBORN–KÖLN  

A Paderborn ezt megelőzően 2014–15-ben szerepelt a Bundesligában, s akkor annak rendje-módja szerint utolsóként ki is esett, összesen 31 pontot gyűjtve, a 34 pontos Freiburg társaságában.
Ebben az idényben nagyjából hasonló a helyzet: az SCP 07 egyelőre 16 ponttal sereghajtó, a nagy múltú Werdernek eggyel van több, de az osztályozót jelentő pozíciót elfoglaló Düsseldorfnak már 21 egysége van.
Azaz tulajdonképpen a csapatnak az utolsó esélyek egyikét kínálja, hogy hosszú hajrát nyitva még valahogy megpróbáljon megkapaszkodni. Ehhez az első lépést az újonctárs Köln legyőzésével tehetné meg. Az őszi eredmény nem sok derűlátásra ad okot: a Köln 3–0-ra simán megverte az utolsót. Hasonlóan a jelenlegi formák közt is nagy a különbség – a vendégek javára. A Paderborn január 25-i. legutóbbi győzelme óta (Freiburg 2–0) öt meccset játszott, egyetlen remivel és 4 vereséggel. A Köln ugyanennyi mérkőzésen kétszer kapott ki (a Dortmundtól és a Bayerntől…), viszont megverte a Freiburgot (ugyancsak 2–0-ra), a Herthát és a Schalkét is.

A hazaiaknál Sabiri hátproblémái után visszatérhet a középpálya jobb oldalára. Ezzel Fridjonsson kerül ki a csapatból, aki Gjasulát váltotta a „hatos”, azaz a mélységi védekező középpályás posztján Mainzban. A Kölnben ha Tino Horn nem gyógyul fel betegségéből, Julian Krahl foglalja el a helyét a kapuban. Az eltiltás után visszatérő Córdoba valószínűleg kezd, ékként Mark Uthot felváltva.

 

BESIKTAS–ANKARAGÜCÜ

A hagyományos három isztambuli nagycsapat közül a Galata ott van a bajnoki címért harcoló nagy négyesben, a Fener méltatlanul gyengén szerepel, csupán a 7. helyet foglalja el, kilenc pont hátrányban a vezető négyes utolsójához képest. A Besiktas amolyan „középutas”, a gyengébb startot követően most már az 5., nyolc ponttal lemaradva a negyedik Sivassportól.

A fekete sasok aktuális ellenfele, az egyik fővárosi klub, az Ankaragücü, amely csak rosszabb gólkülönbségével marad el a még szintén kieső helyen álló Kasimpasától, kettejük hátránya két egység a Konyasporral szemben.

A Besiktas az elmúlt öt játéknapon csak az egyik bajnokesélyes Basaksehirtől kapott ki, emellett három győzelmet és egy döntetlent számlál. Vendége ugyancsak bajnokesélyestől zakózott (Sivasspor), emellett 2-2 győzelme és remije van, ráadásul az egyik sikert éppen a Fener ellen aratta.

A két együttes bajnoki históriája tekintélyes, ez lesz a 102. meccsük 1959 óta az élvonalban. Az előző gól nélkül ért véget a fővárosban, remélhetőleg most egy kicsit megemberelik magukat a támadók…

BUNDESLIGA, 25. forduló. Sport1 19:45  SC Paderborn 07–1. FC Köln (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter). SÜPERLIG, 25. forduló. Besiktas JK–MKE Ankaragücü (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)