Zárt kapus „kiesési helyosztó” • SportTV

Zárt kapus „kiesési helyosztó”

Sport TV avatar Sport TV 2020. 03. 13. 10:06    
Olvasási idő: 2 perc

Egyelőre Németország – zárt kapus meccsekkel –, Törökország és a Brit-szigetek országai dacolnak a COVID19-vírussal, ezekben folynak (még?) a labdarúgó-bajnokságok. Amíg van meccs, mi közvetítünk...

Paderborni gólöröm Abdelhamid Sabiri első, Düsseldorf elleni Bundesliga-gólja után. Az első követte máésodik is, kérdés, lesz-e harmadik is ma este a Merkur Spiel-Arenában (Fotó: Getty Images)

A Düsseldorf–Paderborn találkozón az egyelőre osztályozós helyen álló Fortuna fogadja a nála 6 ponttal kevesebbet gyűjtött sereghajtót. Az F95-nek még nem reménytelen a Mainz utolérése sem – feltéve, ha a német szövetség és liga továbbra is ragaszkodik az eredeti program szerinti bajnoki menetrendhez. (Amely egyébként előzetesen kiszivárgott – vagy kiszivárogtatott? – sajtójelentések szerint nagyjából „csak” arra lenne jó, hogy ne szakadjon meg a folyamatosság, az idén is legyen hivatalos bajnoka a ligának…)

A pillanatnyi formát tekintve a hazaiak eredménysora még csak elfogadható  – a legutóbbi féltucat meccsből 1 győzelem, 3 döntetlen és csak két vereség – a Paderborné azonban magyarázza az egyre reménytelenebbnek tűnő helyzetet: ugyanennyi találkozón egy remi, 5 vereség, ebből a legutóbbi négy sorozatban. Gyakorlatilag az SCP csak abban bízhat, hogy a bajnokság csonka marad, nem hirdetnek bajnokot és bizonyos elképzelések szerint ideiglenes létszámemelést vezetnek be a remélhetőleg teljes következő évadra. Ez utóbbira már volt példa a Bundesligában: a német újraegyesítés után 1991–92-ben 20 csapatra bővítették az élvonalat az ex-NDK élcsapataival, majd onnan egy évre rá mentek vissza 18-ra.

A két csapatnak nem tipikus találkozási helye az élvonal: 19 eddigi tétmeccsükből egyetlenegyet játszottak a Bundesligában, az őszi, 2–0-s hazai győzelemmel végződő paderborni találkozót. A hazai futballt követőknek ismerős a párosítás „örök gólkirályának” neve: Mahir Saglik  pályafutásának nem kevés csapata (19 esztendős profi pályafutása alatt 14 különböző klubban szerepelt, a Paderbornban három különböző időszakban is) közt ott a Vasas is, amelyben a 2016–17-es idényben 25 bajnokin 6 gólt szerzett. Amúgy még mindig, 37 évesen is az ötödosztályú Hessen Kasselben rendszeresen játszik.

A Düsseldorfban Uwe Rösler mesternek elsősorban a támadóegység összeállításával akadnak gondjai.  Az eredeti tervek szerint Karaman és Hennings alkotná a támadóduót. Középen Bodzek és Sobottka szerepeltetése is szóba kerülhet, miként a bal oldalon Giesemanné.  Elég sok játékost fenyeget eltiltás (megint csak a folytatásban gondolkodva…): Ayhan eddig 9, Giesemann, Tektepey és Zimmermann 4-4 sárgát szedett össze.
A Paderbornnál kérdéses, ki játsszon Antwi-Adjei mögött a védekező középpályás vonalban,  Holtmann vagy Jastrzembski a jelöltek. Gjasula visszatér a kezdőbe, valódszínűleg Fridjonssont kiszorítva. Esetleg még Sabiri is szerepet kaphat kezdőként.

Kapcsolódó

Düsseldorf–Paderborn örökmérleg

Összesen: 19 mérkőzés, 3 Düsseldorf-győzelem, 9 döntetlen, 7 Paderborn-győzelem / 19–30-as gólkülönbség. A Bundesligában: 1–0–0–1 / 0–2
Düsseldorfban: 9–1–4–4 / 10–17. Düsseldorfban a Bundesligában: még nem játszottak
Az őszi mérkőzésen: Paderborn–Düsseldorf 2–0. G.: Sabiri, Schonlau (2019. 10. 26.)
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): sokan 1-1 góllal, ill. Mahir Saglik (5 mérkőzés–4 gól–0 lap)

BUNDESLIGA, 26. forduló. Sport1 20:30  Fortuna ’95 Düsseldorf–SC Paderborn 07 (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)