Visszavág-e Peterson Humphriesnak? • SportTV

Visszavág-e Peterson Humphriesnak?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 04. 21. 10:32    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden következik az első olyan találkozó a Home Touron, amelynek már van „házi darts”-előzménye, és az első olyan csoport, amelyben nincs 40 esztendősnél idősebb játékos.

Az igazság az, hogy azért a PDC sem vágott neki teljesen előkészületlenül egy olyan nagyszabású, 128 versenyzőt megmozgató eseménynek, mint a Home Tour. Április elején már két ízben kipróbálták ezt a versenyformát, két négyes „próbacsoporttal”, PDC darts at home néven. A kísérletezés megtekinthető youtube-videókon is, a két „próbacsoport” meccseit a PDC facebook-oldala és a szervezet youtube-csatornája közvetítette. A feliratozás kissé bonyolultabb volt és sokkal nehezebben követte az eseményeket, mint az „éles” tévés változat, amelynek az 5. játéknapja  következik kedd este. Próbálkoztak „kameramozgatással” is, egy-egy fontosabb dobás előtt valószínűleg maga a versenyző mozgathatta a webkamerát, de azt persze nem lehet elvárni a játékosoktól, így ezt a kísérletet elvetették. A próbamérkőzések képe jobb minőségű volt, mint az éles versenyé, ám ez természetesen nagyban függ az internetkapcsolat minőségétől, amelynek állandó jó színvonala nem garantálható.
A két próbacsoport egyikében szerepelt a kedd este első és második rangszámú játékosa, Luke Humphries és Devon Petersen is, a junior (vagy ifjúsági) világbajnok 3–0-ra is vezetett, onnan a dél-afrikai feljött 3–2-re, de Humphries megnyerte az utolsó leget. (Azon a versenyen 4 nyert legig tartott egy-egy mérkőzés.) Annak a találkozónak a „visszavágója” kedd este a második körben következik, könnyen lehet, hogy az dönti el a csoportelsőséget is.
Viták tárgyát képezi a verseny státusa a tekintetben, hogy az eredményeket felvegyék-e a hivatalos eredménylistára. Az eddigieket a nagyobb statisztikai oldalak nem veszik fel a „rendes” eredménylistára, így kérdéses például az is, hogy Woodhouse Price-nak dobott 9 nyilasa felkerül-e majd a tökéletes legek (tévés) listájára vagy sem. Ebben alighanem a PDC-nek később hivatalosan is állást kell foglalnia.
A kedd esti négyesben játszik még Joe Murnan, aki eddig kétszer is legyőzte Devon Petersent és 36 esztendejével a csoport doyenje. A kvartett utolsó tagja Nick Kenny, a harmadik számú dartsnagyhatalomnak számító Wales hivatalosan 5. versenyzője. Ahogy egy szakhonlap írta róla, jobb játékos annál, mint amit a ranglistahelyezése sugall. Kedd este meglátjuk, mi jut ebből érvényre a „házi darts” körülményei között.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 az 5. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 5. CSOPORT

A játékosok
Luke HUMPHRIES (angol).
Életkora: 25 éves. Világranglista-helyezése: 34. Legjobb eredménye: vb-negyeddöntős (PDC, 2019 és 2020), ifjúsági világbajnok (PDC, 2019)
Devon PETERSEN (dél-afrikai). Életkora: 33 éves. Világranglista-helyezése: 56. Legjobb eredménye: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2018 és 2019)
Joe MURNAN (angol). Életkora: 36 éves. Világranglista-helyezése: 72. Legjobb eredménye: vb 4. fordulós (PDC, 2016)
Nick KENNY (walesi). Életkora: 27 éves. Világranglista-helyezése: 105. Legjobb eredménye: World Trophy-elődöntős (BDO, 2017)
A program
Humphries–Kenny (örökmérleg: – ), Petersen–Murnan (öm.: 2–0–0–2);
Kenny–Murnan (öm.: –),  Humphries–Petersen (öm: 3–2–0–1);
Petersen–Kenny (öm.: – ), Murnan–Humphries (öm.: – )
Győzelmi esélyszámok: Humphries 2.20, Petersen 2.75, Kenny 5.50, Murnan 8.50