Igazi „vegyes csoport” csütörtök estére • SportTV

Igazi „vegyes csoport” csütörtök estére

Sport TV avatar Sport TV 2020. 04. 23. 15:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A 7. nap következik a PDC Home Touron, amelynek érdekessége, hogy az első olyan kvartett méri össze ügyességét, amelynek minden tagja más nemzetet képvisel – mégha kettő közülük egyaránt az Egyesült Királyság állampolgára is.

Pontosítva: egy-egy német, holland, észak-ír és angol játékos alkotja a csütörtök esti kvartettet. S ráadásul az első kiemelt még nem is brit, hanem a német dartsos, Gabriel Clemens, akit sokan ugyanolyan jónak vagy még jobbnak is tartanak, mint a német éljátékos Max Hopp. A mezőnyben van egy világbajnok is: Jelle Klaasen potom 14 esztendeje koronáztatott a BDO legjobbjává, de a PDC-ben is van vb-elődöntője, négy évvel ezelőttről.
Mellettük jóval kevésbé esélyes az észak-ír Gavin Carlin és az angol Ryan Meikle. De hát az elmúlt héten már megszokhattuk, a „házi darts” erőviszonyai néha gyökeresen eltérnek a közönség előtt vívott „igaziétól”. Az eddigi hat csoportból csupán egyetlenegy „élkiemelt”, azaz legmagasabb  világrangsorú versenyző tudta a megnyerni kvartettjét, Dave Chisnall.  Ezek után az lenne már a meglepetés, ha csütörtök este Gadbiel Clemens kerülne ki győztesen a hatmérkőzéses program végén.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 7. csoport mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 7. CSOPORT

A játékosok
Gabriel CLEMENS (német).
Életkora: 36 éves. Világranglista-helyezése: 38. Legjobb eredménye: World Masters elődöntős (2017)
Jelle KLAASEN (holland). Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 48. Legjobb eredménye: világbajnok (BDO, 2006), vb-elődöntős (PDC, 2016)
Gavin CARLIN (észak-ír). Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 74. Legjobb eredménye: WDF Europe Cup a 32 között (2007)
Ryan MEIKLE (angol). Életkora: 23 éves. Világranglista-helyezése: 117. Legjobb eredménye: Players Championship Finals-nyolcaddöntős (PDC, 2018)
A program
Clemens–Meikle­ (örökmérleg: – ), Klaasen–Carlin (öm.: – );
Meikle–Carlin (öm.:  – ),  Clemens–Klaasen (öm: 7–5–0–2);
Klaasen–Meikle (öm.: 2–2–0–0), Carlin–Clemens (öm.: 4–1–0–3)
Győzelmi esélyszámok: Clemens 2.37, Klaasen 2.75, Meikle 5.00, Carlin 7.50