Gulácsi: „A labdarúgás szurkolók nélkül nem ugyanaz a sportág” • SportTV

Gulácsi: „A labdarúgás szurkolók nélkül nem ugyanaz a sportág”

2020. 04. 24. 17:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Gulácsi Péter megtisztelőnek tartja, hogy az egyik futballszaklap a világ 10 legjobb kapusa közé sorolta, és bár a futball nézők nélkül egy másik sportág, a Bundesliga folytatása mellett van, hiszen ez a klubok fennmaradása miatt fontos.

Amíg a futball volt a főszereplő, Gulácsi Péter remek időszakot tudott maga mögött: 2,88-as osztályzatátlagával csapata második legjobbja volt a Kickernél, ugyanitt a kapusrangsorban a harmadik helyen állt, a FourFourTwo magazin pedig a világ 10 legjobb kapusa közé válaszotta be. Ennek örömére a Facebookon és a Youtube-on tartott szurkolói „fogadóóráján” így fogalmazott: „Nagyon örülök, hogy így értékeltek. Pályafutásom legjobb időszakát élem.”

Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa azt is elmondta, nála Jan Oblak (Atlético Madrid), Alisson (Liverpool) és Manuel Neuer (Bayern München) tartozika legjobb három közé a posztján. Oblak a vonalon csúcs, Alissont nagyra tartja, Neuer pedig „…az elmúlt években új szintre emelte a kapusok játékát”. Arra a kérdésre pedig, hogy mi történne a Lipcsénél, ha nem lenne kit a kapuba állítani, jó szívvel ajánlaná két védőjét, Lukas Klostermannt és Marcel Halstenberget vezetőedzője, Julian Nagelsmann figyelmébe.

A május 6-án 30. születésnapját ünneplő Gulácsi elárulta, relatíve későn lett első számú kapus egy topligában szereplő csapatban, de nem csupán ezért küzd maximális motivációval. Már csak egy arany kellene neki, és akkor Lipcsében kerek lenne a világ. A mostani szezon eddigi fénypontját a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő és az onnan való továbbjutás jelentette a számára, mert szerinte „lenyűgöző az előző idény döntősét ilyen simán legyőzni”. Az RB Leipzig kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel ejtette ki a Spurst. Ugyanakkor azt ő sem tudta megmondani, miképp lesz a folytatás, illetve, hogy akkor már lehetnek-e nézők. Ha a Bundesliga májusban újra elkezdődik, ott még biztosan nem. „A labdarúgás szurkolók nélkül nem ugyanaz a sportág. A nézők nélküli első meccsek komikusak lesznek. De valahogy meg kell oldanunk, mert a klubok fennmaradása miatt nagyon fontos, hogy befejezzük az idényt” – jelentette ki a magyar kapus.

A Sport TV az újraindulástól ismét élőben követi nyomon a Bundesliga eseményeit.