Újabb világbajnok a tornán • SportTV

Újabb világbajnok a tornán

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 04. 08:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Ezúttal ismét lesz legalább két ismerős az esti „dartspartin”. A világranglistán top 20-as, korábbi Premier League-résztvevő Stephen Bunting és a belga Huybrechts fivérek jobbika vívhat párharcot a hétfő esti győzelemért – plusz még ott lesz két „kis hal” is – bár a home dartsban gyakran a „kis hal eszi meg a nagy halat”…

Sokak kedvence, a rendszerint vidám Stephen Bunting nemcsak testsúlyával, hanem eredményeivel is a hétfő esti négyes legsúlyosabb egyénisége (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Stephen Bunting személyében újabb világbajnokot üdvözölhetünk a Home Touron. A szilfidnek nem mondható angol klasszis hat évvel ezelőtt a BDO-nál lett a világ legjobbja, egy évre rá a rangosabb vb-n, a PDC tornáján a legjobb 8 közé került. Ugyanabban az esztendőben Premier League-játékos is lett és valamennyi major versenyen eljutott legalább a negyeddöntőig. Igaz, legjobb eredményei a 2012–2015 közötti időszakra esnek. Ám ugyanez elmondható a másik esélyesről, Kim Huybrechtsről is, akinek a csúcsteljesítményei még régebbről, 2012-ból valók.
Korosztály szerint egyébként ez a leghomogénebb csoport, mind a négy résztvevő élete negyedik évtizedében jár, a legifjabb Huybrechts (34 éves) és a legidősebb Nathan Derry (39) között mindössze öt esztendőnyi a korkülönbség. Eredménylistáját tekintve a legszerényebb Harry Leitingeré, aki 130-on kívül van a világrangsorban, neki viszont a legfrissebb az egyéni karriercsúcsa: idén nyerte meg a Pro Tour Card kelet-európai Qualifying School-versenyét.
Az esti hat párosításból csupán kettőnek van előzménye, de ezeket aligha lehet relevánsnak tekinteni, mert az összesen 7 parti közül a legfrissebb is 2016-ra datálódik…

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 18. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 18. CSOPORT

A játékosok
Stephen BUNTING (angol).
Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 17. Legjobb eredményei: világbajnok (BDO, 2014), vb-negyeddöntős (PDC, 2015)
Kim HUYBRECHTS (belga). Életkora: 34 éves. Világranglista-helyezése: 36. Legjobb eredményei: vb-negyeddöntős (PDC, 2012), Players Championship Finals-döntős (2012)
Nathan DERRY (angol). Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 96. Legjobb eredménye: UK Open 3. fordulós (2015)
Harald LEITINGER (osztrák). Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 134. Legjobb eredményei: PDC Tour Card kelet-európai Q-School győztese (2020)
A program
Bunting–Leitinger (örökmérleg: – ), Huybrechts–Derry (öm.: 2–2–0–0);
Leintinger–Derry (öm.: – ), Bunting–Huybrechts (öm.: 5–2–0–3);
Huybrechts–Leintinger (öm.: – ), Derry–Bunting (öm.: – )
Győzelmi esélyszámok: Bunting 2.10, K. Huybrechts 3.00, Derry 6.50, Leintinger 7.00