Durrant otthon is igazolhatja klasszisát • SportTV

Durrant otthon is igazolhatja klasszisát

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 05. 10:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Még a 19. napon is lehet újdonság a Home Touron, ezúttal a csoport összetételében. Két tapasztalt angol játszik két masszív hollanddal, ezúttal ad a két legnagyobb dartshatalom két-két játékost a napi kvartettbe.

Glen Durrant most otthon mutathatja meg, hogy miért is tekintik a legdinamikusabban fejlődő tapasztalt játékosnak (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A két angol közül a PDC-ben nagyobb múltja Justin Pipe-nak van, de azért az igazi klasszis Glen Durrant. Ő a „szabályos” dartskarriert futotta be, előbb a BDO-ban érett klasszissá, nagyágyúvá, majd világelsővé – utolsó három esztendejében egyaránt megnyerte a világbajnokságot. Csak azután, tavaly lépett át a PDC-be, amelyben első évében betört a világ 20 legjobb játékosa közé. Azaz egy év alatt teljesített (keresett) annyit, mint amennyit a mögötte lévő mintegy 130 játékos két esztendő alatt! Ha ezt mondjuk kétszer vesszük, már a hat között lenne a világrangsorban. (Persze ez csak számjáték, a koronavírus miatt megcsonkított szezonban aligha nyer annyit, mint tavaly, kivéve persze, ha a vb-n még tovább lép az újoncként legutóbb elért nyolcaddöntőnél is.)  Ráadásul higgadt, nyugodt, barátságos ember is, nemcsak játékával, személyiségével is gyorsan nagy népszerűségre tett szert a PDC-fanok körében.
A két holland közül Vincent van der Meer is csak második éve rendelkezik tour carddal, neki van egyedül két ellenfelével is korábbi eredménye. Pipe-tól kétszer kapott ki tavaly, egyformán Players Championship-fordulóban. Honfitársával, Maik Kluivenhovennel pedig 1–1-re áll. Vele is hasonló versenyen játszott, European Tour-selejtezőn, a német openen márciusban Maik nyert 6–3-ra, a csehen júniusban Vincent 6–4-re.
Durrent előtt Bunting hétfői példája lebeghet, aki összesen 6 leget vesztve verte végig saját három ellenfelét, Két favorit egymást követő napon – veretlenül – még nem nyert a Home Touron. Hátha éppen most…

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 19. csoport mérkőzései (kommentátor: Ziegenhám Medárd)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 19. CSOPORT

A játékosok
Glen DURRANT (angol).
Életkora: 49 éves. Világranglista-helyezései: 19. Legjobb eredményei: világbajnok (BDO, 2017, 2018, 2019), vb-negyeddöntős (PDC, 2020)
Justin PIPE (angol). Életkora: 48 éves. Világranglista-helyezése: 54. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2012), Players Championship Finals-elődöntős (2012, 2013, 2017)
Maik KUIVENHOVEN (holland). Életkora: 31 éves. Világranglista-helyezése: 79. Legjobb eredménye: UK Open résztvevő (2020)
Vincent VAN DER MEER (holland). Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 85. Legjobb eredménye: UK Open-résztvevő (2019, 2020)
A program
Durrant–Van der Meer (örökmérleg: – ), Pipe–Kuivenhoven (öm.: – );
Van der Meer–Kuivenhoven (öm.: 2–1–0–1 ), Durrant–Pipe (öm.: –);
Pipe–Van der Meer (öm.: 2–2–0–0), Kuivenhoven–Durrant (öm.: – )
Győzelmi esélyszámok: Durrant 2.10, Pipe 3.7, Kuivenhoven 5.00, Van de Meer 6.00