Keegan Brown második nekifutása • SportTV

Keegan Brown második nekifutása

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 11. 10:31    
Olvasási idő: < 1 perc

A home dartsban a játék minősége mellett a versenyzőknek az internetkapcsolatuk minősége is fontos. Keegan Brown, a hétfői nap élversenyzője egyszer már be volt osztva a versenybe, bemutatkozására mégis csak a 25. napon kerülhet sor.

Keegan Brown majd' két héttel az eredeti beosztáshoz képest mutatja meg magát home dartsban a sportág szerelmeseinek (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A durhami illetőségű Keegan Brown igazi dartsfamília tagja, apja, Alan és öccse, Craig is játékos, de messze nem jutottak el odáig, mint a fiú/báty. Eredetileg a 12. csoportba volt beosztva, de az internetkapcsolata olyan bizonytalan volt, hogy inkább későbbre halasztotta a szereplést. Azóta „megreparálták” a wifijét, remélhetőleg működni fog hétfőn este.

Úgy látszik, az oddsmestereknek is feltűnt, hogy a home dartsban nem lehet „egy az egyben” érvényesíteni a világranglistáét az esélyszámokban, mert most már többedszer egy lejjebb rangsorolt versenyző kapja a legkisebb esélyszámot, jelen esetben a portugál José Da Sousa. Ő ugyan 29 hellyel van hátrébb a világrangsorban Brownnál, de kevéssel őt tarják esélyesebbnek.
Egyébként a hat lehetséges párosításból négynek is van „előélete”, a leggyakrabban Brown és a kvartett doyenje, Robert Thornton találkozott, ők már 11-szer megmérkőztek egymással. Érdekes, hogy az első 8 meccsük után még 4–4-re álltak, de a legutóbbi három partit az angol nyerte meg.

A csoport negyedikje a másik angol, Reece Robinson, aki viszont jobban áll honfi- és évfolyamtársánál kettejük összevetésében. Hét találkozójukból hatot még „ifiként” (újra mondjuk: a „youth” kifejezés  dartsban az U21-korosztályt jelenti, futballban például az „utánpótlás” kategóriának felel meg, Brown volt is ebben a „korosztályban” világbajnok még 2014-ben) vívtak meg. Azután még 3–3-ra álltak, egyetlen „felnőtt” mérkőzésüket öt évvel az azt megelőző féltucat után Robinson nyerte meg, tavaly májusban a dán open angliai selejtezőjében szoros küzdelemben 6–5-re.
Mind az esélyszámok közelsége, mind az eddig a sorozatban történtek érdekes, szoros minitornával kecsegtetnek – reméljük, „látható”, technikai baki mentes formában hétfő estére.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 25. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 25. CSOPORT

A játékosok
Keegan BROWN (angol).
Életkora: 27 éves. Világranglista-helyezése: 30. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2018), Grand Slam of Darts-negyeddöntős  (2014)
José DA SOUSA (portugál). Életkora: 46 éves. Világranglista-helyezése: 59. Legjobb eredményei: vb 2. fordulós (PDC, 2012), Players Championship Finals 3. fordulós (2019) (2014)
Robert THORNTON (skót). Életkora: 52 éves. Világranglista-helyezése: 62. Legjobb eredménye: vb-negyeddöntős (BDO, 2005, 2008, PDC, 2015), UK Open-győztes (2012)
Reece ROBINSON (angol). Életkora: 27 éves. Világranglista-helyezése: 84. Legjobb eredménye: UK Open 3. fordulós (PDC, 2018), British Masters-győztes (2009)
A program
K. Brown–Robinson (örökmérleg: 7 m.–3 gy.–0 d.–4 v.), De Sousa–Thornton (öm.: –);
Robinson–Thornton (öm.: 2–0–0–2), Brown–De Sousa (öm.: – );
De Sousa–Robinson (öm.: 3–2–0–1), Thornton–K. Brown (öm.: 11–4–0–7)
Győzelmi esélyszámok: De Sousa 2.62, K. Brown 3.00, Thornton 4.75, Robinson 5.00