Nehéz feladat az Ingolstadtnak • SportTV

Nehéz feladat az Ingolstadtnak

Sport TV avatar Sport TV 2020. 07. 11. 08:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Ravasz eredmény a 2–0. Az előnyben lévőt elkényelmesítheti, a vesztésre álló támadásra kényszeríti, a túlzott rohamok lehetőséget adhatnak a kontrákra, azaz semmiképpen sem engedi a kényelmes, unalomba hajló meccset. Érdekes, esetleg több gólos találkozót várunk a német másodosztályú osztályozótól is, amelynek első találkozója éppen 2–0-ra végződött.

Fabian Nürnberger volt a hazaiak nyerő embere szerdán, aki két góljával eldöntötte az osztályozó első mérkőzését (Fotó: Getty Images)

A nyerőben lévő fél a nagyobb nevű és tradíciójú csapat, az 1. FC Nürnberg. Szerdán az első találkozón a Max Morlock Stadionban szinte pontosan fél félidőnként szerezte meg kétgólos előnyét. Nomen est omen, Fabian Nürnberger (magyar „fordításban”: Nürnbergi Fábián) révén, aki két gólját a 22. és a 45. percben érte el, egyaránt ballábas lövéssel. Ami azt illeti, a 20 esztendős, eredeti posztja szerint védő vagy védekező  középpályás az osztályozóra  időzítette góllövő formáját. Az idény során 16 alkalommal lépett pályára a Club színeiben és góltalan maradt, az osztályozón meg egy félidő alatt duplázott! Mi több, kis híján mesterhármas lett a duplából, mert a 79. percben Hack passzából a bal kapufát találta telibe.
A második játékrészben az FC Ingolstadt azért tartotta állásait, a hátránya nem nőtt, mi több, néhány formás ellentámadással is jelentkezett, a szépítő gólig azonban nem sikerült eljutnia.
A visszavágóra az 1FCN teljes gárdával utazhatott, sérültje és eltiltottja sincs Michael Wiesinger edzőnek, aki úgy tervezi, szerdai győztes együttesét változatlan összetételben küldi a pályára az ingolstadti Audi Sportparkban is. Tomas Oral mester sem szervezi át csapatát, mindössze egyik stabil embere, a bajnokságban 23 meccsen szereplő Filip Bilbija kerül vissza a kezdőbe Hanno Behrens helyére. Hogy aztán neki is lesz-e olyan nyerő embere, mint kollégájának szerdán, azt nem tudni. Egy biztos: Ingoltstädter nevű játékosa nincs a keretben…

OSZTÁLYOZÓ A 2. BUNDESLIGÁÉRT, visszavágó mérkőzés. Sport1 18:15  FC Ingolstadt 04–1. FC Nürnberg (kommentátor: Fülöp László)