Baseballban is értelmezhető a 11-es, de még hogy! • SportTV

Baseballban is értelmezhető a 11-es, de még hogy!

2020. 10. 15. 13:32    
Olvasási idő: < 1 perc

A Los Angeles Dodgers MLB-rekordokat jelentő teljesítménnyel szerezte meg az első győzelmét a Nemzeti Liga főcsoportddöntőjében a 2-1-re még így is vezető Atlanta Braves ellen.

Egy nappal korábban még nem tudott csodát tenni a Los Angeles Dodgers az Atlanta Braves ellen a Nemzeti Liga főcsoportdöntőjében (0-7-ről, majd 3-8-ról csak 7-8-ig jutott a visszakapaszkodásban a kilencedik inningben), szerdáról csütörtökre virradóra viszont már összejött egy nagy MLB-rekord.

A Dodgers az első inningben 11 pontot gyártott, annyit, mint korábban a rájátszás egyetlen inningjében senki. Az eddigi csúcsot a 10 pont jelentette, ennyit ért el 1929-ben az Oakland Athletics, 1968-ban a Detroit Tigers, 2002-ben a Los Angeles Angels, tavaly pedig a St. Louis Cardinals. Ezen csapatok közül egyedül a Cardinals parádézott az első felvonásban – ugyanúgy az Atlanta Braves ellen, ahogy most a Los Angeles-i gárda tette. Az is „szóló” ligacsúcs, hogy ez a játékrész 32 percig tartott, a playoffok történetében nem volt ilyen hosszú etap. A két csapat egyformán 14 ütőt küldött a pályára ebben a játékrészben, ez szintén MLB-rekord. Három Dodgers-játékos (Joc Pederson, Edwin Rios, Max Muncy) ütött home runt ekkor, Muncy egyenesen grand slamet. A Braves dobóját, Kyle Wrighot kilenc ütő után lecserélték…

„Az volt a célunk, hogy kihasználjuk az előző este lendületét – fogalmazott Max Muncy, a Dodgers két ütést és négy RBI-t összehozó first basemanje. – Tudjuk, milyen erősek vagyunk. Az első két meccsen lépést tévesztettünk, de tudjuk, hol tartunk. Nem idegeskedtünk. Most pedig megmutattuk, mire vagyunk képesek.”

A négy győzelemig tartó párharcban az Atlanta Braves 2-1-re vezet. A párharc negyedik mérkőzését csütörtökről péntekre virradóra, 2 órától élőben közvetítjük a Sport2-n.