Autósport a Hungaroringről minden mennyiségben a Sport TV-n • SportTV

Autósport a Hungaroringről minden mennyiségben a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 15. 15:08    
Olvasási idő: 2 perc

Október 17-18. között a Hungaroring ad otthont a WTCR és a kamion Európa-bajnokság következő futamainak. A Sport TV jóvoltából senki sem marad le a küzdelmekről, amelyeken több magyar versenyzőnek is szurkolhatunk. Petur András, Haraszti Ádám és a Sport TV a helyszínről közvetíti az eseményeket.

Michelisz Norbi, a túraautó-világkupa címvédője. (Fotó: Eurosport Events)

A lelátók ugyan nem, de a szervízpark és a versenypálya ismét benépesül a Hungaroringen, hétvégén rendezik ugyanis a Super Racing Fesztivált, amely magyar szempontól egy különösen fontos sportesemény. Egyszerre szurkolhatunk majd a túraautó-világkupában és a kamion Európa-bajnokságon szereplő magyar versenyzőknek, például az aktuális világbajnok Michelisz Norbertnek és a korábbi kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnek is. A túraautó-világkupán Michelisz mellett Tassi Attila, illetve a Zengő Motorsport három autójában Boldizs Bence, Kismarty-Lechner Gábor és Mikel Azcona is rajthoz áll.

Normál esetben ez a névsor több tízezer embert vonzana Mogyoródra, azonban a koronavírus miatt most nem lesznek nézők a pálya körül. A Sport TV viszont élőben közvetíti a WTCR időmérőjét és három futamát, illetve a kamion Eb négy futamát egyaránt. Haraszti Ádám és Petur András, a Sport TV két műsorvezető-kommentátora ott lesz a helyszínen, és a Hungaroringről közvetíti az eseményeket, és ebben segítségükre lesz a Sport TV két állandó szakértője, Szujó Zoltán és a M1RA versenyzője, Szabó Zsolt Dávid, illetve Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője és Birnbauer Zoltán, korábbi kamionversenyző.

A hétvége programja:

WTCR:

WTCR, időmérő: október 17., szombat 15:30, Sport2 (élő)

WTCR, 1. futam: október 18., vasárnap 8:30, Sport1 (élő)

WTCR, 2. futam: október 18., vasárnap 11:30, Sport2 (élő)

WTCR, 2. futam: október 18., vasárnap 16:00, Sport2 (élő)

Kamion Európa-bajnokság:

Truck Race, 1. futam: október 17., szombat 12:00, Sport2 (élő)

Truck Race, 2. futam: október 17., szombat 14:15, Sport2 (élő)

Truck Race, 3. futam: október 18., vasárnap 13:00, Sport2 (élő)

Truck Race, 4. futam: október 18., vasárnap 14:45, Sport2 (élő)

Így állnak a magyar versenyzők:

A sorozat címvédője, Michelisz Norbert csapata, a gyári Hyundai istálló kihagyta a második versenyhétvégét Németországban a nem megfelelő szabályozások miatt. Így a magyar versenyző a hétből csak öt futamon tudott pontokat gyűjteni, 39 pontjával 14. a pilóták rangsorában.

A héten egy hosszabb interjút adott a Sport TV-nek, amely itt érhető el:

Michelisz Norbi múltról, jelenről és a „kedvenceiről”

Az autósport első és eddigi egyetlen magyar világbajnoka, Michelisz Norbert hosszabb webinterjút adott nekünk, amiben pályafutása fontosabb állomásai mellett a 2019-es világkupa győzelemről és a 2020-as szezon aktualitásairól is beszél. Sőt, most megtudod, milyen sorozatokat néz, milyen könyveket olvas, milyen zenéket hallgat, és azt is elmondja, kik voltak a kedvenc sportolói. A Sport1 és a Sport2 október 17-18-án a Hungaroringről közvetíti Norbiék csatáit és a kamion-Eb futamait is. #michelisz #wtcr

Posted by Sport TV on Wednesday, October 14, 2020

A Hondával versenyző Tassi Attila már kétszer is dobogóra tudott állni, 43 pontjával a 13. A Zengő Motorsport két magyar versenyzője, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor 14, illetve 8 pontot gyűjtött, míg a legeredményesebb pilóta, Mikel Azcona tizenegyedik 51 ponttal.

Kiss Norbert csapatot váltott, a Révész Truck Racing Team MAN-jával rögtön futamgyőzelemmel kezdte a 2020-as szezont Csehországban, és úgy érkezik a Hungaroringre, hogy az összesített versenyben 37 pontjával második Sascha Lenz mögött.