Angelino az RB Leipzig mentőangyala • SportTV

Angelino az RB Leipzig mentőangyala

2020. 11. 30. 16:26    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2020-2021-es idényben nem egy csatár, de még csak nem is egy középpályás az RB Leipzig házi gólkirálya: a szélsőhátvéd Angelino négy góljával mindenkit felülmúl.

Nem várt helyről kap folyamatosan segítséget az RB Leipzig olykor akadozó támadójátéka. Merthogy a szélsőhátvéd Angelino fő feladata alapvetően nem a gólszerzés, ehhez képest 9 forduló után négy góllal a csapat legeredményesebb tagja, és nem utolsósorban 2,72-es osztályzatátlagával a Kicker szerint a Lipcse legjobb játékosa. Az Arminia Bielefeld ellen is ő szerezte meg csapata vezető gólját (korábban az Augsburg ellen is az övé volt az 1-0), kimozdítva a gárdát a „meddőségből”.

„Ma azért volt még két-három helyzetünk, amelyeket ki kellett volna használnunk. Sajnos szükségtelenül megnehezítettük a saját dolgunkat, a riválisunkat pedig levegőhöz engedtük. A legfontosabb azonban a három pont” – mondta Angelino. A győzelemnek köszönhetően az RB Leipzig lőtávolon belül maradt a Bayernhez képest, és kétpontos hátrányól várhatja a listavezető elleni, szombati szuperrangadót. A spanyol légiós végig aktív volt egyébként a pálya mindkét oldalán, hat kapura lövése rendre legalább kétszer annyi, mint amennyit bármelyik lipcsei leadott volna, de a 69 százalékban megnyert párharcai is dicséretesek.

A Sport1-en 17:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 9. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Kingsley Coman (Bayern München) a VfB Stuttgart ellen

0%

Max Kruse (Union Berlin) 2. gólja a Frankfurt ellen

0%

Benito Raman (Schalke) a Mönchengladbach ellen

0%