„Szomszédnéző” Eb-hétfő • SportTV

„Szomszédnéző” Eb-hétfő

2020. 12. 07. 18:00    
Olvasási idő: 2 perc

Hétfőn a „magyaros” C-csoportban és a herningi A-ban szabadnap van, a csapatok az erőt gyűjtik a keddi összecsapásokra a dániai női kézilabda Eb-. Ugyanakkor mindkét helyszín másik csoportjában, azaz a D-ben és a B-ben folytatódik a küzdelem, már a középdöntős helyekért, illetve az induló pontokért a második fázisban.

Néha működött a védekezés., de a favorit norvégok a végé magyon megszórták a németeket (is) a csoportkör korábbi mérkőzésén (Fotó: Getty Images)

NÉMETORSZÁG–LENGYELORSZÁG

 A D-jelű kvartettben még bonyolultak a viszonyok, itt még „felül” (három 4 pontos, egy 0), és „alul” is lehet hármas holtverseny (egy 6, és három 2 pontos együttessel). Így a forduló előtt elmondható, hogy papíron még a százszázalékos Norvégia sem jutott tovább és a ponttalan Lengyelország sem esett ki. Mivel a kézilabdában továbbra sem szervezik meg a csoportkörök záró fordulójában az egy időben kezdést, az esti norvég–román meccs játékosai már a megelőző lengyel-német csata végeredménye tudatában kezdik meg a saját találkozójukat.

Ha a németek győznek, szinte biztosan továbbjutnak, kivéve egy nagyon sok gólos esti román sikert, amire ezrelékben lehet csak mérni az esélyt, lévén hogy a skandinávok első két meccsüket 13 és 19 góllal nyerték meg. De már egy döntetlen is szinte szinte biztos esély Bolkéknak, mert a keleti szomszédok aligha verik meg Oftedalt és társait. A lengyeleknek akkor van esélyük, ha legalább négy góllal megverik a németeket, majd este Neaguék alulmaradnak a csúcsesélyestől.

ROMÁNIA–NORVÉGIA

Romániának csak akkor van esélye továbbjutni, ha legyőzi a fő favoritot, miközben a lengyekek szoros meccsen verik meg a németeket. Ez eset bekövetkezne az „alsó körbeverés”, azaz a csoportgyőztes Norvégia 4 ponttal rajtolna az ugyancsak Koldingban lejátszandó középdöntőben, míg a románok ha a németekkel mennek tovább, 0 ponttal, ha a lengyelek a harmadik továbbjutók, 2-vel kezdik meg a legjobb 12 között a folytatást.

A két élő meccsen kívül felvételről mutatjuk még az orosz-svéd csatát is a B-kvartettből, amelynek mindkét résztvevője gyakorlatilag már középdöntős. A kérdés igazából az, hogy az olimpiai bajnok oroszok visznek-e magukkal maximális 4 pontot a herningi középdöntőbe.

 NŐI KÉZILABDA EB, csoportkör, D-csoport. Sport1 18:00  Németország–Lengyelország (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 20:15  Románia–Norvégia (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); B-csoport. Sport1 22:15  Oroszország–Svédország (felv., kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila)