Szoboszlai ugyanolyan példakép akar lenni, mint Puskás volt neki • SportTV

Szoboszlai ugyanolyan példakép akar lenni, mint Puskás volt neki

2021. 01. 06. 07:52    
Olvasási idő: < 1 perc

Szoboszlai Dominikkel a Kicker készített videóinterjút, amelyben a magyar középpályás a neve kiejtésén és a téli átigazolásán túl azt is elárulta, mit gondol a Puskás Ferenccel való összevetéséről.

Szoboszlai Dominikkal készített videós interjút a Kicker című sportmagazin, amelynek első pontja az volt, hogyan is kell helyesen kiejteni az RB Leipzig legújabb szerzeményének nevét. Miután Dominik kiejtette, aztán megegyeztek a riporterrel abban, hogy itt nincs „s” hang, azt is elmondta, miért fontos, hogy már most segítsen abban, hogyan is kell mondani a nevét: „Salzburgban két évig tartott, mire megtanulták, most jobb az elején tudni, mi a helyes kiejtése.”

A középpályást megkérdezték arról is, miért az RB Leipziget választotta: „Megnéztem, én hol tartok, hol a helye a bajnokságnak, a csapatnak, utóbbi milyen formában van. Azt hiszem, a jövőmet illetően a legjobb döntést hoztam. Az RB Salzburg és az RB Leipzig ha nem is ugyanazt a futballt játssza, de hasonlót. Azt mondtam magamnak, oké, négy évet játszottam a Salzburgban, így nincs szükségem olyan sok időre ahhoz, hogy belejöjjek ebbe a játékstílusba. Ez is szerepet játszott abban, amiért a Lipcse mellett döntöttem.”

A riportert érdekelték Szoboszlai erősségei is. „Azt hiszem, nem lövök olyan rosszul. Gólok, gólpasszok? Igyekszem mindig azt nyújtani, amit tudok, ami bennem van. Minden nap azért dolgozom, hogy segíthessek a csapatnak. Olyan sok gólt szeretnék szerezni, illetve előkészíteni, amennyi csak lehetséges, hogy segíthessek a csapatnak.”

Végül pedig jött a felvetés arról, mit szól a Puskás Ferenccel való összehasonlításhoz. „Nem szeretnék Puskás Ferenc lenni, én Szoboszlai Dominik akarok lenni. Amikor kisgyerek voltam, Puskás Ferenc nekem is a példaképem volt. Én is példaképe akarok lenni azoknak a magyar gyerekeknek, akik most kezdenek futballozni vagy már futballoznak is.”

A német nyelven készített interjú itt tekinthető meg.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2020-2021-es idényét.