Siófok: nagy lépés a csoportelsőség felé? • SportTV

Siófok: nagy lépés a csoportelsőség felé?

2021. 02. 07. 14:03    
Olvasási idő: 2 perc

A siófoki együttes remekül szerepel az új Európa-ligában. „Félidőben” két ponttal vezet csoportjában, s ha kegyőzi román ellenfelét, a továbbjutás már megvan, félig-meddig a csoportelsőség is. A találkozó után közvetítünk még egy BL-csatát is a Győr csoportjából, s természetesen nem maradhat el a szokásod kézis talkshow, a Harmadik Félidő sem.

hársfalvi Jóia eredményességére szüksége lesz a siófokiaknak (Fotó: siofokkc.hu)

SIÓFOK–DUNAREA BRAILA

A D-csoportot a siófokiak veretlenül, 5 ponttal vezetik, a román vendég a második, amely mindhárom fajta eredményből egyet elérve 3 pontosak. A vereséget éppen az SKC-től szenvedték el, amely remek második félidei teljesítményével szerezte meg a győzelmet Brailában a múlt héten.  Azóta a balatoniak két meccset játszottak a K and H Ligában, egy-egy győzelemmel és vereséggel zárva találkozójukat. A két együttes meccselőnyben van, az oriosz Kubanynak és a francia Fleurynek még káét öszecsapása van egymással.

„Jól ismerem a Braila edzőjét, így biztos vagyok benne, hogy a két pontért jönnek Siófokra. Ahogyan nekünk, úgy nekik is nagyon fontos ez a sorozat. Lehet, hogy mi vagyunk a favoritok, de ez nem jelent semmit, hiszen mindkét klub meg szeretné nyerni ezt a csoportot. Ahhoz, hogy ismét legyőzzük őket, a legjobb tudásunkra lesz szükség. Megtapasztalhattuk, hogy milyen kellemetlen kézilabdára képesek, most sem számítunk másra” – nyilatkozta Zdravko Zovko, a z SKC mestere a klub honlapján.

ODENSE–RAMNICU VALCEA

Ahogy a Vipers az A-, a Ramnicu Valcea a B-csoport „ügyeletes lemaradója”. már hétmérkőzésesre nyúlt. A vírusfertőzések, illetve pozir0v tesztek következtében a román együttes eddig csupán 9 találkozóját tudta lejátszani, míg a csoport többségének már 12 meccse van, a Brestnek már 13, a Dortmundnak csak 9. A dán együttes a naga 13 pontjávakl igazából a Bresttel fut versenyt a harmadik helyért, a románok csupán az első hatba igyekeznek. (Ha március 4-ig nem sikerül lehátszani az összes csoportmeccset, akkor jön az EHF „B-terve”, hogy mindenki továbbjut és kiemelés nélküli nyolcaddöntőket játszanak.)

A két csapat előző mérkőzését még szeptemberben, a rajton 9 góllal megnyerték a dánok Valceában. Amúgy is: pontiót csak előttük álló csapattal szemben vesztettek, kikaptak és remiztek a Győr ellen, vereséget szenvedtek a Bresttől (kétszer is), kudarcot vallottak Moszkvában (de otthom negverték a CSZKA-t)   – a mögöttük lévőket viszont kivétel nélkül legyőzték az egész idény során.

KÉZILABDA KUPAMÉRKŐZÉSEK.  Sport1 13:45 Siófok KC–HC Dunarea Braila  Európa-liga csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakértő: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet; szakértő: Borsos Attila); Sport1 15:45 Odense Handbold–SCM Ramnicu Valcea női BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila: műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András(