Gulácsi már bajnoki címet érő formában véd • SportTV

Gulácsi már bajnoki címet érő formában véd

2021. 03. 06. 08:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Német lapelemzés szerint Gulácsi Péter már most bajnoki címet érő formában védi az RB Leipzig kapuját.

Akár négy magyar játékos is pályára léphetne szombat délután a Freiburg-RB Leipzig Bundesliga-mérkőzésen, de még az is elképzelhető, hogy csak egy jut szóhoz, igaz, ő csúcsformában játszik szinte egész szezonban. Szoboszlai Dominik és Willi Orbán sérülés miatt nem kap lehetőséget a lipcseieknél, a freiburgi Sallai Roland már felépült, de egyelőre nem tudni, Streich edző hány percet szán neki. Gulácsi Péter viszont biztosan ott lesz a vendégek kapujában, ami Julian Nagelsmann vezetőedző szerint nagyon lényeges. „Különösen fontos támaszunk, nagyon jó idényt fut. Nagyon nagy hatással van a többiekre, a megfelelő nyugalmat sugározza magából. Hihetetlenül jól irányítja az előtte játszókat” – méltatta magyar „egyesét” a német szakember.

A Bild szerint a kapus már most „bajnoki aranyérmes” formában véd, az ottani elemzők szerint egyszer sem bakizott (azért máshol a Mainz elleni gólokból írnak a számlájára), a Bundesligában már 11 alkalommal nem kapott gólt (ez a wolfsburgi Koen Casteelsszel holtversenyben első helyet ér a vonatkozó rangsorban), minden sorozatot figyelembe véve 16 „nullázásnál” jár (a nagycsapatok kapusai közül ennél többel, hússzal csak a Manchester City kapuját védő Éderson dicsekedhet), továbbá tétmeccsen átlagosan 104 percente kap gólt a 2020-2021-es évadbam

A lap rákérdezett Gulácsinál a csúcsformája okéra is. „Családi körben remekül ki tudok kapcsolódni, így aztán a következő meccsen mindig képes vagyok százszázalékosan összpontosítani. Még egyetlen területen sem értem el a határaimat és tökéletes életkorban vagyok. Nagyon sokáig akarok még a Bundesligában védeni” – felelte a magyar válogatott kapusa.

A Sport2-n 15:15-től élőben közvetítjük a Freiburg-RB Leipzig Bundesliga-mérkőzést.