Lesz-e magyar-magyar negyeddöntő? • SportTV

Lesz-e magyar-magyar negyeddöntő?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 13. 16:04    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét női BL-csapatunk a negyeddöntőbe jutásért lép pályára szombaton. Az ötszörös kupagyőztes győriek 17 gólos előnnyel, a Fradi háromgólos hátránnyal kezdi meg a visszavágóját német, illetve montenegrói ellenfelével szemben. Ha mindketten továbbjutnak, egymással meccselnek a 8 között a budapesti négyes döntőbe jutásért.

Faluvégi Dorottya bízik az ismétlásben, azaz a fölényes győzelemben a visszavágón is (Fotó: gyorietokc.hu)

GYŐR–BIETIGHEIM

Az első találkozó 17 gólos győri kikert hozott Németországban. Ez lesz a Bieigheim 40. európai kupameccse, ebből 7-et sikerült megnyernie. A Győr ugyanakkor már 172. találkozójánál jár. Az Audi ETO legutóbbi 40 hazai mérkőzésén nem vesztett 2015 októbere óta, amikor legutóbb kikapott a dán FC Midtjyllandtól. A német együttes 19 idegenbeli találkozójából csupán kettőt nyert meg, az egyiket a mostani csoportkörben 35–24-re az FTC ellen. A dán jobbszélső Trine Östergaard és norvég kapus Emily Sando visszatérhet a Bietigheimbe, miután az első találkozót sérülés miatt ki kellett hagyniuk.

„Ugyanolyan komolyan készülünk a mérkőzésre, ahogy az előző héten tettük. Úgy érzem, a németországi meccsen kulcs volt a koncentrációnk, jó volt ahogy a védekezést elkezdtük, segítettünk egymásnak. Szerintem ez óriási lendületet adott nekünk a támadásban és a lerohanásban is. A két mérkőzés közel van egymáshoz, ez a felkészülésben is előnyünkre válik, hiszen nagyon friss az előző meccs emléke. Ilyenkor természetesen előfordul, hogy a két csapat megismeri a másik játékát, de bízom benne, hogyha a játékainkat precízen játsszuk le és jó döntéseket hozunk az akciók végén, akkor hasonlóan eredményesek leszünk, mint a németországi mérkőzésen” – mondta az első meccsen 6 lövésből 4 gólt elérő Faluvégi Dorottya a klubhonlap szokásos video-miniinterjújában.

FTC–BUDUCSNOSZT

A Vipers elleni klasszis játék megismétlésére lenne süökség a bravúros fiolytatáshoz (Fotó: MTI)

Ezt a találkozót nevezte meg az EHF a „hét mérkőzéseként” (MOTW). A múlt heti meccs a montenegrói bajnok 6. győzelme volt a Fradi ellen, a zöld-fehérek 5-ször nyertek eddig a párharcban, egyszer döntetlenre végeztek.  A Buducsnoszt 2011 óta minden évben bejutott a negyeddöntőbe, a Fradi négyszer egymás utéán szintén, csak a tavalyi, befejezetlen idényben nem. Az FTC vezetőedzőjét, Elek Gábort nélkülözni kénytelen, pozitív koronavírustesztje miatt. A podgoricaiak legjobb gólszerzője, Jovanka Radicsevics 7 gólt szerzett a múlt heti első mérkőzésen, összesen 73 találattal 5. az idény BL-góllistáján, a Fradi legeredményesebbje, Angela Malenstein 67 gólnál jár.
A Fradi esetleges fordítása klubtörténeti eredménynek számítana: a zöld-fehérek a BL kieséses szakaszában eddig háromszor tudtak győzni, 2002-ben éppen a Buducsnoszt ellen idegenben egy góllal, 2003-ban a Valencia, 2004-ben pedig a Slagelse ellen tudtak 2-2 góllal nyerni, vagyis még sosem értek el olyan eredményt, amelynek megismétlésével most továbbjuthatnának. (Igaz viszont, hogy az emlegetett meccs a montenegrói rekordbajnok ellen továbbjutást eredményezett a döntőbe  a hazai döntetlen után – de most fordításra van szükség…)

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, nyolcaddöntő, visszavágók. Sport1 15:45  Győri Audi ETO KC–SG BBM Bietigheim (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 FTC-Rail Cargo Hungaria–RK Buducsnoszt Podgorica (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)